The Sochi Project - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
05.01.14 t/m 28.02.14

The Sochi Project

Met de Olympische Winterspelen in 2014 als aanleiding documenteert ‘The Sochi Project’ het explosieve gebied rond Sochi in de Kaukasus. Van het onbekende, afvallige landje Abchazië in het zuiden, tot beruchte deelrepublieken als Tsjetsjenië en Dagestan. De contrastrijke regio rond Sochi vormt het decor voor armoede, separatisme, toerisme, terrorisme en de aanstaande duurste Olympische Winterspelen ooit. Want terwijl er zo’n 50 miljard dollar is geïnvesteerd om Sochi klaar te stomen voor de spelen heeft de bevolking aan de andere kant van de bergen nauwelijks stromend water of elektriciteit.

The Sochi Project in het Humanity House

Tot en met vrijdag 28 februari kun je in de foyer van het Humanity House alles te weten komen over Sochi en het omringende gebied. The Sochi Project is een project van documentaire fotograaf Rob Hornstra en journalist Arnold van Bruggen.  De toegang gratis. Klik hier voor meer informatie.


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Sinds 2007 werken fotograaf Rob Hornstra en journalist Arnold van Bruggen samen om het verhaal over Sochi te vertellen. De fotografische benadering van Hornstra is een combinatie van verhalende beelden in documentaire stijl met hedendaagse portretfotografie, found footage en andere visuele elementen, verzameld in de loop van hun reizen. Van Bruggen draagt een serie meeslepende verhalen bij die gaan over de mensen, het land en zijn woelige geschiedenis. Vladimir Poetins bewering dat “The Olympic Family will feel at home in Sochi ” komt hierdoor in een twijfelachtig licht te staan.