Stuck between a Rock and a Hard Place - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
19.06.17 t/m 15.09.17

Stuck between a Rock and a Hard Place

De reis begon hoopvol voor de vluchtelingen die begin 2016 de oversteek van Turkije naar Griekenland durfden te maken. Van hun voorgangers wisten ze dat je binnen twee weken in Duitsland kon zijn als je eenmaal veilig aan de overkant was. Maar dat was 2015. 2016 werd voor vluchtelingen het jaar van de stilstand.

De grens met Macedonië ging dicht. Tienduizenden vluchtelingen strandden in Griekenland. Inderhaast werden kampen voor ze opgetuigd, hoewel dat pas echt op gang kwam toen ook het leger zich ermee ging bemoeien. Aanvankelijk hadden de gestrande vluchtelingen de hoop snel weg te komen. Een paar dagen of zelfs weken in een tent is te overzien, al regende het klachten over het voedsel en seksuele intimidatie. Maar de weken werden maanden…… Hoe maak je dan met beperkte middelen van je tent je thuis?

In 2016 bezocht fotograaf Ilvy Njiokiktjien het tentenkamp Katsikas in Griekenland. Ze legde, met hulp van hulporganisatie Oxfam Novib, het leven van de families in hun tenten vast.


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Ilvy Njiokiktjien werkt als onafhankelijk fotograaf en multimediajournalist op vele plaatsen in de wereld, vooral in Afrika. Als nieuws- en documentairefotograaf richt ze zich op actualiteiten en hedendaagse sociale problemen. Haar werk is veelvuldig onderscheiden en onder andere verschenen in NRC Handelsblad, Der Spiegel, Telegraph Magazine, The New York Times en l’Espresso. In 2013 was zij de eerste Fotograaf des Vaderlands.