'Studio Aleppo' op het Spui - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
20.12.17 t/m 07.01.18

‘Studio Aleppo’ op het Spui

In de fototentoonstelling Studio Aleppo [Den Haag] op het Spuiplein, stellen 28 inwoners van Den Haag zich aan je voor. Sommigen zijn nieuwkomers, andere wonen hier al hun hele leven. De portretten, gemaakt door topfotografe Robin de Puy, dagen je uit om stil te staan bij jouw beeld van ‘de vluchteling’.

pop-up fotostudio met Robin de puy

‘Studio Aleppo, Picturing (new) European citizens’ is een project van Paradox waarbij in verschillende Europese steden pop-up fotostudio’s worden gebouwd. In elke stad kunnen nieuwkomers en oude bewoners zich laten portretteren door een prominent fotograaf.

Na succesvolle edities in Amsterdam, Berlijn en Helsinki, werd in september het Humanity House omgebouwd tot pop-up fotostudio. Hier fotografeerde topfotografe Robin de Puy vijftig Haagse inwoners. Neem een kijkje achter de schermen in de making-of video.

Portretten oude en nieuwe Hagenaars

De portretten die De Puy maakte tijdens het pop-up weekend, waren in oktober al te zien in het Humanity House. Nu is een selectie van de prachtige zwart-wit beelden levensgroot te bewonderen op het Spuiplein in Den Haag. Doel van de tentoonstelling is om (h)erkenning te creëren tussen oude en nieuwe inwoners van Den Haag.

“Het is grappig dat de meeste mensen altijd uitgaan van verschillen tussen oude bewoners van een land en vluchtelingen. Ik denk dat er veel meer overeenkomsten zijn dan verschillen”, aldus Robin de Puy. “Door iedereen op dezelfde manier in de studio te fotograferen, hoop ik dat mensen zich herkennen in elkaar. Identificatie zorgt, denk ik, voor meer begrip.”

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen met dank aan Programmering Spuiplein en de Gemeente Den Haag.

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de fotograaf

Robin de Puy (Oude-Tonge, 1986) is een van de meest gevraagde portretfotografen in Nederland. Met haar afstudeerproject Meisjes in de prostitutie won ze in 2009 The Photo Academy Award en in 2013 ontving ze de Nationale Portretprijs. Haar werk wordt gepubliceerd in vele nationale en internationale magazines, zoals New York Magazine, Bloomberg Business Week, ELLE, l’Officiel, Volkskrant en LINDA.

De thema’s onthechting en individualiteit zijn een terugkerend element in haar werk. Ze stelt de geportretteerden, de fotograaf en de kijker vragen als “Wie ben jij?”, “Hoe kijk je naar jezelf?” en “Wat wil je van jezelf laten zien?”.