Tens of Thousands - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
12.04.18 t/m 27.05.18

Tens of Thousands

De tentoonstelling Tens of Thousands vertelt het verhaal van Syriërs die verdwenen of vermist zijn. Je ziet portretten van gevangenen, installaties met gedichten en alledaagse voorwerpen van (voormalig) gedetineerden in Syrië. De tentoonstelling is ontworpen door Amnesty International in Beirut. Nadat deze daar in augustus 2017 te zien was, komt hij nu naar Den Haag.

Sinds het begin van het Syrische conflict in 2011 zijn meer dan 75.000 mensen in Syrië spoorloos verdwenen. Zij werden gekidnapt, gearresteerd of zijn simpelweg verdwenen en kwamen nooit meer thuis. Tienduizenden families zijn sindsdien wanhopig op zoek naar hun vermiste dierbaren. In de context van het bloedige Syrische conflict, krijgt het lot van deze vermiste mensen nauwelijks aandacht.

De tentoonstelling wil de kwestie voor het voetlicht brengen. Het toont de verhalen van vermiste mensenrechtenverdedigers, activisten, journalisten en hulpverleners. De geëxposeerde voorwerpen zijn nu de enige tastbare herinneringen voor de familieleden.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Openingstijden

  • 10:00 - 17:00
  • 12:00 - 17:00

Over de makers

Amnesty International monitort en voert campagnes tegen gedwongen verdwijningen, ontvoeringen en schendingen van mensenrechten in Syrië. Het regionaal kantoor in Beiroet van Amnesty International lanceerde voor het eerst de tentoonstelling Tens of Thousands op de ‘International Day of the Disappeared’ op 30 augustus. Doel van de tentoonstelling is het bewustzijn omtrent verdwenen en vermiste Syriërs te vergroten en een stem te geven aan hun families.