Back to the Future: onderwijs aan Syrische vluchtelingenkinderen - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
24.04.19 t/m 19.05.19

Back to the Future: onderwijs aan Syrische vluchtelingenkinderen

 

Met het ‘Back to the Future’-project stellen verschillende organisaties grote aantallen kinderen die gevlucht zijn in staat om weer naar school te gaan. Verschillende topfotografen legden het resultaat vast. Je ziet kinderen die weer met plezier in de klas zitten. Deze tentoonstelling benadrukt het belang van onderwijs voor iedereen.

Honderdduizenden kinderen op de vlucht uit Syrië wachten in Libanon en Jordanië op vrede in hun eigen land. De meesten van hen bevinden zich in een hopeloze situatie. Veel kinderen hebben een enorme leerachterstand en kunnen niet naar school. Ze zijn extra kwetsbaar voor uitbuiting, zoals kinderhandel en kinderarbeid. Een hele generatie groeit op zonder hoop op een betere toekomst.

Onderwijs is cruciaal voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Het ‘Back to the Future’-project stelt meer dan 21.700 gevluchte kinderen in Libanon en Jordanië in staat om weer naar school te gaan. Zo krijgen ze hulp met lezen, schrijven, rekenen en hun huiswerk. Want terug naar school, is terug naar de toekomst.

Drie bekende fotografen gingen bij de kinderen in Libanon en Jordanië langs. Ze legden met hun camera vast hoe belangrijk onderwijs voor kinderen, waar ook ter wereld, is. Zo zien we Hani (11) uit Aleppo, die lessen volgt en van ieder moment geniet. Toen Hani begon, kon hij alleen zijn naam schrijven. Nu kan hij al een paar woorden lezen en schrijven en is hij enorm gemotiveerd.

Neem je (klein)kind mee naar deze interactieve tentoonstelling. Bij de foto’s hangen vragen en antwoorden die met de telefoon via QR-codes kunnen worden opgezocht.

Van 24 april tot en met 19 mei is het resultaat van het werk van de fotografen in het Humanity House aan de Prinsegracht 8 in Den Haag te zien. Daarnaast is er van 1 tot 20 mei ook een deel te zien in de Centrale Bibliotheek aan het Spui 68 in Den Haag. De tentoonstelling is daar te vinden op de tweede verdieping op de jeugdafdeling.

De tentoonstelling wordt door Terre des Hommes Nederland georganiseerd.

Met financiële steun van het EU Madad Trust Fund van de Europese Unie voeren twee Nederlandse organisaties en twee Italiaanse organisaties het project ‘Back to the Future’ uit: Terre des Hommes Nederland, War Child Holland, AVSI en Terre des Hommes Italië.

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de fotografen

Arie Kievit werkt onder meer voor de Volkskrant, Trouw en het Algemeen Dagblad. Zijn werk werd meermaals bekroond in een van de categorieën van de Zilveren Camera.

Andy Hall is een Schotse fotograaf. Zijn foto’s krijgen internationale erkenning. Zo publiceerde hij onlangs een fotoserie over het Back to the Future-project in The Guardian.

Diego Ibarra Sánchez (1982) is een documentaire fotograaf en filmmaker gevestigd in Libanon. Diego publiceert in talloze kranten en tijdschriften, zoals The New York Times, Der Spiegel en Al Jazeera.