This is me - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
20.11.18 t/m 16.12.18

This is me

Denk je bij Thailand aan wuivende palmen op witte stranden, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking? Je bent niet de enige! Het aantal toeristen is de laatste tien jaar meer dan verdubbeld. Dit zorgt voor goede inkomsten en meer welvaart maar heeft ook een schaduwzijde: groei van het aantal kinderen dat slachtoffer is van seksuele uitbuiting. Fotografe Marieke van der Velden bezocht twee opvanghuizen voor slachtoffers van seksuele uitbuiting.

Ze luisterde naar de jongeren wat het voor hen betekent om met hulp weer een perspectief te krijgen op de toekomst. Wie tekenen zij als evenbeeld van zichzelf? Met de veiligheid van het masker laten zij een tip van de sluier van zichzelf zien.

Over de organisaties:
In de Down to Zero alliantie werken Terre des Hommes, Plan International Nederland, Defence for Children – ECPAT, Free a Girl, ICCO Cooperation en het ministerie van Buitenlandse Zaken samen om commerciële seksuele uitbuiting in elf landen in Azië en Latijns-Amerika uit te bannen in 2020. Fotografe Marieke van der Velden ging voor hen op pad en maakte deze indrukwekkende fotoreportage.

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de fotograaf

Marieke van der Velden is een Nederlandse fotografe die al 20 jaar de hele wereld over reist. Soms in opdracht van NGO’s, de andere keer vanuit eigen initiatief. Met fotoseries zoals ‘Baghdad Today’ en ‘A Monday in Kabul’ en haar film ’The Island of All Together’ probeert ze het dagelijkse nieuws in een bredere context te plaatsen. Deze projecten zijn internationaal op vele plekken gepubliceerd.