Transit - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
03.07.12 t/m 27.10.12

Transit

Espen Rasmussen fotografeerde zeven jaar lang vluchtelingen en ontheemden in verschillende landen over de hele wereld. Transit vertelt het verhaal dat symbool staat voor de 43 miljoen vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Mensen die op de vlucht zijn geslagen voor oorlog, politieke vervolging, onderdrukking en conflicten. Na een reis vol angst en verschrikkingen belanden zij in grote vluchtelingenkampen, sloppenwijken of vinden opvang bij familie of vrienden.

De fototentoonstelling Transit

Transit laat aan de hand van foto’s en video’s het dagelijks leven zien van vluchtelingen uit tien landen, waaronder Afghanistan, Tsjaad, Bangladesh, DR Congo, Colombia, Syrië en Jemen. De fototentoonstelling Transit is onderdeel van het omvangrijke project Transit. De fototentoonstelling in het Humanity House is samengesteld door Jenny Smets, chef beeldredactie bij Vrij Nederland, in nauwe samenwerking met Espen Rasmussen.

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Tarieven

  • € 0,00Standaard tarief

Over de fotograaf

De jonge Noorse fotograaf Espen rasmussen (36) is fotograaf en fotoredacteur. Eerder werkte hij als freelancer voor onder meer UNHCR en Artsen zonder Grenzen. Voor zijn werk ontving Rasmussen tal van prestigieuze internationale prijzen, waaronder in 2007 de World Press Photo in de categorie ‘Kunst en Entertainment’ en ‘Mensen in het nieuws’, de Magazine Photographer of the Year en 26 prijzen in de Norwegian Picture of the Year. Rasmussen’s werk wordt regelmatig gepubliceerd in tijdschriften als Time Magazine, National Geographic, Der Spiegel en in kranten als The Guardian en The New York Times. Espen Rasmussen is verbonden aan fotobureau Panos Pictures. Op dit moment werkt Espen Rasmussen voor het populaire weekendmagazine VG Helg van Noorwegens grootste krant.