De ervaringsreis - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
10.02.17 t/m 31.12.20

De ervaringsreis

Een nieuwe collectie toevoegen aan je museum: niets bijzonders. Maar wat als je acht mensen als ‘vaste collectie’ adopteert? In 2017 heeft Humanity House haar museum uitgebreid en ontmoet je er acht mensen, uit acht verschillende delen van de wereld, met alle acht een heel verschillend verhaal. Gemene deler: ze zijn allemaal gevlucht en in Nederland beland.

Maak onder andere kennis met Bruce Cerew (33) uit Nigeria, die als kindsoldaat de oorlog in Liberia meemaakte. En met Lidija Zelovic (45) uit voormalig Joegoslavië, die zich nog steeds het gezicht herinnert van de jongen waar ze verliefd op was toen ze door haar vader in een vliegtuig het land uit werd gezet. De Irakese Akhrat Selevani (17) deelt hoe het voor haar was om acht jaar lang in allerlei Nederlandse asielzoekerscentra te wonen en te wachten. En de Bhutanese Ram (40) legt uit waarom hij zo’n haat-liefdeverhouding heeft met de traditionele kleding van zijn land, Bhutan.

Door de ervaringsreis kruip je eerst in de huid van een vluchteling en voel je zelf hoe het is om in een oorlogs- of conflictsituatie te belanden. Om vervolgens daarna de mensen te ontmoeten die dat in het echt hebben meegemaakt. Zo ben je niet alleen toeschouwer, maar ook deelnemer, (mee)denker en (mee)doener.

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Concept ontwikkeling, artistieke vormgeving, fondsenwerving en project management: Humanity House in samenwerking met Jemma Land (Rivet Concepts).

Artistiek Concept & design ervaring: Henk Schut
Artistiek Concept & design Ontmoetingen: Studio Daniel Ament
Grafische vormgeving: Asja Keeman
Online en digitaal ontwerp: Studio Parkers 
Interactief ontwerp en programmering: Kiss The Frog
Huisstijl: Lava, Anne Miltenburg (The Brandling)
Interviews en edits: Eefje Blankevoort, (Prospektor)
Camera en geluid: Thomas Roebers
Animatie: Animen
Audio experience: Robert Bosch