Vluchtelingen: Gewone Mensen - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
09.06.16 t/m 03.07.16

Vluchtelingen: Gewone Mensen

Van 9 juni tot en met zondag 3 juli vertoont het Humanity House de fotoserie ‘Gewone Mensen’ van het Nederlandse Rode Kruis. Fotograaf Raymond Rutting en auteur Arthur Japin portretteerden vluchtelingen met de vraag: zijn het mensen zoals jij en ik? Gewone mensen?

Er komen steeds meer vluchtelingen bij in Europa, en ook in Nederland. Op de vlucht voor geweld, met de hoop op een beter leven. Hoe kunnen we in die enorme stroom mensen het individu onderscheiden? Kijk in hun ogen, lees hun verhaal!

Meer over de tentoonstelling Vluchtelingen: Gewone Mensen

“Wat is mijn connectie met deze voor mij onbekende mensen?”, vroeg Arthur Japin zich af. “Ik wist dat er, ook in ons land, iets ingrijpends gaande was, iets wat ook van invloed zou worden op mijn leven, maar het lukte me nog niet het goed te begrijpen.” Lees het interview op de website van National Geographic.


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de makers

Raymond Rutting (Utrecht, 1962) is sinds 1985 werkzaam als fotojournalist. Zijn foto’s verschenen in gerenommeerde kranten en tijdschriften, zoals de New York Times, Time magazine, The Guardian, Stern en National Geographic.

Arthur Valentijn Japin (Haarlem, 1956) is een Nederlandse acteur en schrijver. Zijn romans en verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern.