What We Wear - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
29.03.14 t/m 31.12.14

What We Wear

In de fotoserie What We Wear volgt fotograaf Pieter van den Boogert de cyclus van onze kleding. Van de productie in Bangladesh, via de consumptie in het westen, naar hergebruik en afvalverwerking in Ghana. “Ik wil laten zien dat onze behoefte aan welvaart en goedkope goederen niet los te zien is van slechte werkomstandigheden in het productieland en de mechanismen van de wereldmarkt.” Dit drieluik verbindt Westerse welvaart en trendy consumptie met de armoedige werkomstandigheden in de fabrieken en wereldwijde handelsmechanisme. De zware omstandigheden in de fabrieken contrasteren sterk met de westerse behoefte aan goedkope en trendy kleding.

Kleding is van oudsher een product dat voor bescherming moest zorgen maar is tegenwoordig niet los te zien van trends en commerciële belangen. Nadat de kleding is gedragen, belandt het meestal in de goede doelen container. Zij verzamelen de afgedankte kleding en verkopen die door aan commerciëlen sorteerbedrijven. De meeste nog draagbare kleding gaat naar Oost Europa en Afrika. De geografische ligging van Ghana aan de zee en de stabiele politiek maakt het geschikt als invoer land voor westerse export…

What We Wear in het Humanity House

What We Wear is tot en met woensdag 31 december te zien in de foyer van het Humanity House. De entree is gratis.

Hoofdfoto: Textielarbeidster krijgt instructies van haar manager

(Op 18 en 19 oktober Fair Fashion Festival vindt hier het programma.)


Dit is een onderdeel van dossier

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de fotograaf

Pieter van den Boogert (1985) studeerde af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag met het project “What We Wear”.

Dit project en zijn eerdere werk onderzoekt de keerzijde van Westerse commerciële belangen. In zijn derde studie jaar liep hij stage bij fotojournalist Kadir van Lohuizen.