De sloppenwijken in Rio de Janeiro, Brazilië, zijn berucht om het geweld, maar Dre Urhahn ziet ze als ‘een bron van inspiratie en creativiteit’. Met Jeroen Koolhaas, met wie hij een kunstenaarsduo vormt, heeft hij kleur gebracht in het leven van de bewoners door met jongeren zevenduizend vierkante meter aan huizen in de verf te zetten.

Kleurige sloppenwijk
Als kunstenaars wilden ze iets positiefs toevoegen aan het leven van de mensen daar. Toen kwamen we ze op het idee om samen met de favelados (sloppenwijkbewoners) een groot schilderij te maken. Dat schilderij moest op het aangezicht van de sloppenwijk komen zodat het kunstwerk ook vanuit de binnenstad goed te zien is. Hiermee wilden ze de inwoners van de wijk een trots gevoel geven en diegenen die er langsrijden het idee geven dat er ook iets moois gebeurt in de sloppenwijken.

Dit was de start van Favela Painting. Samen met de lokale jeugd maken Haas & Hahn reusachtige schilderingen in de favela’s van Brazilië. Hun nieuwste project start deze zomer…info volgt….

In de woorden van de kunstenaars:

“The entire landscape of favela’s will become a massive work of art, drawing attention to the needs of the poor and filing the community with pride”.