Floortje Dessing (43) presenteert al achttien jaar reisprogramma’s. Dat vindt ze fantastisch, maar al haar ervaringen laten ook een wrang besef achter: de rijkdom in de wereld is erg oneerlijk verdeeld. Dat vormde de motivatie van haar ambassadeurswerk voor het Rode Kruis. Floortje zet zich voor het Rode Kruis in voor de internationale noodhulp na rampen en conflicten. Door haar werk als reisverslaggeefster heeft ze al veel in de wereld gezien. Mooie dingen, maar helaas ook veel ellende.

Drie vrienden, één idee. Dat leidde in 2006 tot een van de eerste duurzame modewinkels van Nederland: Nukuhiva. Floortje had net het boekje Honderd Wereldplekken geschreven en dit was een groot succes Met de opbrengst van dit eerste boek startte ze Nukuhiva. Hiermee wil Floortje een groot publiek kennis laten maken met ‘eerlijke kleding.’ De winkels van Floortje zijn vernoemd naar een van de mooiste eilanden in de Polynesische Archipel waar mens en natuur perfect in balans zijn. In de drie filialen van Nukuhiva worden uitsluitend duurzaam geproduceerde kleding, accessoires en schoenen verkocht, maar ook sierraden en boeken.

“Een eindeloze stroom geld en hulp sturen, daar geloof ik niet zo in. Gewoon een redelijke prijs voor voedsel en kleding betalen, zodat de mensen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Dát is een systeem dat echt werkt en voorkomt vreselijke rampen zoals in de kledingindustrie in Bangladesh.”

www.nukuhiva.nl