Katja Römer-Schuurman (38) heeft veel van de wereld gezien. Mooie stranden en hippe uitgaansgelegenheden, maar vooral ook veel armoede en mensen die in benarde omstandigheden leven. De ambitie om voor deze mensen iets te kunnen betekenen is groeide door de vele reizen en de eerste stap werd gezet: het oprichten van een eigen stichting.

“Return to Sender ontstond nadat ik in India voor BNN een aantal dagen had meegelopen met onaanraakbaren, mensen uit de laagste kaste die alleen maar poep uit de latrines in de huizen daar mogen opruimen. Ze worden niet aangekeken, geslagen en bespuugd. Het was verschrikkelijk. Toen ik weer thuis was, wilde ik meer doen dan alleen maar een keertje wat geld geven. Uitgangspunt van Return to Sender waren de prachtige producten die ik op mijn vele reizen tegen kwam, gemaakt door bijzondere mensen met een verrassend verhaal. Dit heeft gezorgd voor de start van Return to Sender.”

Handel met een goed verhaal
Stichting Return to Sender wil door de verkoop van bijzondere producten met een goed verhaal een duurzame ontwikkeling tot stand brengen in de armste gebieden van de wereld. En op deze manier een bijdrage leveren aan het bestrijden van armoede in deze landen. De opbrengst van deze producten gaat terug naar de producent en naar projecten in de regio. Zo krijgt de lokale economie, lokale producenten en educatieve projecten een kans. Return to Sender werkt al meer dan vijf jaar samen met HEMA. HEMA speelt vanaf de start een cruciale rol in het succes van het merk Return to Sender.

www.returntosender.nl