Achter onze dagelijkse kleding gaat een wereld van uitbuiting schuil. Elke dag werken wereldwijd zo’n 30 miljoen mensen tegen minimale beloning en onder erbarmelijke arbeidsomstandigheden aan goedkope kleding. Een lange reeks van fabrieksrampen bereikte 24 april 2013 een dieptepunt toen een kledingfabriek in het Rana Plaza in Bangladesh instortte, waarbij ruim 1.100 mensen omkwamen.

Hoe kan het eerlijker en humaner? Wat kun jij doen? In de tijdelijke tentoonstelling Fair Fashion Lab ga je samen met ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers aan de slag met verrassende oplossingen voor de problemen in de kledingindustrie.

Met deze tentoonstelling zoekt het Humanity House nadrukkelijk de dialoog met de kledingindustrie, de politiek én met jou. De deelnemende ontwerpers, kunstenaars en onderzoekers zijn: Monique van Heist, Arne Hendriks, Hilde Roothart, space&matter, tinkebell. en Natascha van der Velden.

Over de makers

Het concept van deze tentoonstelling is gestoeld op verbinding, kenmerkend voor Rivet Concept Development, het conceptontwikkelingbureau van Jemma Land. Samen met het Humanity House ontwikkelde Rivet Concept Development een vernieuwend tentoonstellingsconcept waarin creatieven vanuit verschillende disciplines samen met bezoekers op een positieve manier bijdragen aan het oplossen van een maatschappelijke probleem met een wereldwijde impact. Het ontwerp van de tentoonstelling is gemaakt door architectenbureau space&matter (Sascha Glasl, Tjeerd Haccou, Federica Heimler).

Publieksprogramma’s

Tot het eind van het jaar is Fair Fashion Lab een bruisende plek vol kunst, debat, film en festivals. Hou voor het actuele programma onze website in de gaten en zie wanneer je de kunstenaars en ontwerpers live kan ontmoeten!