Bangladesh is een van de belangrijkste productiecentra van de kledingindustrie in de wereld. In enorme naaiateliers werken duizenden mannen, vrouwen en kinderen vaak onder erbarmelijke omstandigheden en tegen minimale beloning aan kleding die bij ons na een half jaar uit de mode is.

Beeldend kunstenaar TINKEBELL. is sinds een paar jaar voornamelijk bezig met het redden van de wereld met haar project SAVE THE WORLD. Zo redde ze een straathond in Gambia, de woonsituatie van een gezin in Guinee-Bissau, 69 schildpadden in China, een complete achterstandswijk in Peru en twee jonge prostituees in de Filippijnen.

In april 2014 reisde TINKEBELL. op verzoek van het Humanity House naar Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, om te zien wat de situatie is en om te zien of TINKEBELL. ook dáár de wereld kan redden.

Over TINKEBELL.

TINKEBELL. is beeldend kunstenaar en ‘verhalenverteller’. Haar aanstootgevende project ‘My dearest cat Pinkeltje’ (2004), waarin ze van de vacht van haar eigen kat een tas maakte, zorgde voor veel opschudding

Haar meest recente project is de film SAVE OUR CHILDREN, waarin ze onderzoek doet naar het ware verhaal achter het doemscenario van oprakend fosfaat en overbevolking. De uitkomst is zó weerzinwekkend, dat ze besloot zich te laten steriliseren.

De verhalen die ontstaan uit haar projecten, schrijft TINKEBELL. op voor Trouw, Kunstbeeld en Oneworld. Daarnaast schreef ze het boek De Duitsers zijn uitgeschakeld.

www.tinkebell.com

Volg het project op twitter: #stwdhaka / @looovetinkebell