Verbeter de wereld - Humanity House
EN
Blog

Verbeter de wereld

Iedereen kan zijn steentje bijdragen aan een betere wereld. Wil je weten wat jij kan doen? Doe dan de test of kijk wat andere mensen zoals jij gedaan hebben.

Doe mee

 1. 3FM Serious Request 2019: The Lifeline

  Drie dj-teams van 3FM lopen dit jaar door heel Nederland voor Serious Request. Het doel? Samen met het Rode Kruis geld ophalen voor slachtoffers van mensenhandel. Loop jij ook mee?

 2. Staatloosheid voor 2024 de wereld uit

  Wereldwijd zijn er zo’n 10 miljoen mensen staatloos. UNHCR startte een campagne om voor 2024 staatloosheid de wereld uit te helpen. Help jij mee?

 3. 3FM Serious Request 2018: De Lifeline!

  In de week voor kerst is ook dit jaar 3FM Serious Request. Maar dan nét even anders! Geen Glazen Huis, maar 3 dj-teams die het land doorlopen om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

 4. Nacht van de vluchteling 2018

  Van zaterdag 16 op zondag 17 juni 2018 is de negende editie van de Nacht van de Vluchteling. Dit jaar op vier locaties in het land. Inschrijvingen zijn geopend!

 5. Bakkie doen?

  Niks heerlijkers toch dan even lekker bijkletsen onder het genot van een goeie bak koffie? Doe daarom ook eens een bakkie met een vluchteling!

Stap vooruit

 1. Humanity House X MBO – De Researchgroep

  In deze blog maak je kennis met onze researchgroep. Als onderdeel van het project ‘Humanity House X MBO’ deden 5 mbo-studenten onderzoek naar de programma’s van Humanity House.

 2. Humanity House X MBO

  Dit jaar onderzoekt Humanity House wat studenten op het mbo beweegt, raakt en inspireert!

 3. Doa Shaikhani: Mijn vrijheid is ziek

  Voor de online editie van The Refugee Millennial schreef Doa Shaikhani ‘Mijn vrijheid is ziek’. Doa Shaikhani werkt in de zorg als arts en schrijft blogs.

 4. Door de ogen van: Monica Tabengwa

  Monica Tabengwa is een indrukwekkende vrouw. Ze is advocaat en activist en al tientallen jaren een belangrijk boegbeeld voor de Afrikaanse LHBT-beweging.

 5. Door de ogen van: Hariwa Adil

  In 2018 deelde Hariwa Adil haar verhaal met Humanity House. Eind jaren negentig vluchtte ze op elfjarige leeftijd met haar gezin naar Nederland.

 6. VR-installatie over vluchtelingenkamp

  Nieuw in ons museum: de Sensory Pod. Door middel van een VR-installatie verrijkt met geur, temperatuur, wind, trilling en licht, beleef je hoe het is om in een vluchtelingenkamp rond te lopen.

 7. Parween (19) ontsnapte aan IS

  De 19-jarige Parween is een van de duizenden Yezidi-vrouwen die door IS werden ontvoerd, verkracht en gemarteld. Ze wist te ontsnappen, maar is zwaar getraumatiseerd.

 8. Wereldleiders op de vlucht

  Trump, Poetin of Assad op de vlucht: hoe zou dat eruitzien? De Syrische kunstenaar Abdalla Al Omari toont het in The Vulnerabilty Series.

 9. Snowden vond onderdak bij vluchtelingen

  Velen hebben het verhaal van Edward Snowden opgeëist. Maar degenen die zijn leven hebben gered bleven de afgelopen drie jaar opvallend stil, aldus De Groene Amsterdammer.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: