“Ebola, geen tijd te verliezen!” - Humanity House
10 november 2014

“Ebola, geen tijd te verliezen!”

PARTNER

Oxfam Novib

Oxfam Novib is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie en zet zich in voor een rechtvaardige wereld zonder armoede. De organisatie gaat uit van de kracht en mogelijkheden van mensen zelf. Oxfam Novib steunt daarom in ontwikkelingslanden projecten die mensen in staat stellen zelfstandig een bestaan op te bouwen.

In West-Afrika zijn meer dan 13.000 gevallen gerapporteerd van het ebolavirus. De ziekte heeft in november 2014 al bijna 5.000 van deze mensen het leven gekost. Volgens schattingen moeten Sierra Leone en Liberia rekening houden met 1,4 miljoen ebola-gevallen in januari 2015.

De tijd dringt
De opmars van ebola lijkt niet te stoppen. Het aantal gevallen verdubbelt iedere 20 dagen en er is geen goed medicijn. ‘Er is geen tijd te verliezen’, zegt David MacDonald, Oxfams coördinator voor West-Afrika. ‘Ebola verwoest hele gemeenschappen.’

Dit doet Oxfam
Veel partners van Humanity House zetten zich in om ebola-slachtoffers te helpen en de verspreiding van het ebola-virus tegen te gaan. Oxfam Novib is zo’n organisatie: Oxfam werkt in Sierra Leone, Liberia, Senegal, Gambia en Guinea Bissau aan de bestrijding van ebola. Tot nu toe hebben zij een half miljoen mensen kunnen bereiken. Oxfam zorgt onder meer voor:

  • schoon water in isolatiecentra en gezondheidsposten waar ebola wordt behandeld;
  • zeep en watertappunten waar dorpsbewoners hun handen kunnen wassen;
  • training en beschermende kleding voor gezondheidswerkers.

Uitbreiding noodhulp
David: ‘De noodzaak is enorm. Het aantal infecties blijft drastisch toenemen. We moeten ons werk zo snel mogelijk uitbreiden.’ Sinds woensdag 5 november 2014 zijn de krachten  van tien verschillende hulporganisaties wederom gebundeld. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zetten zich gezamenlijk in om de verspreiding van ebola te stoppen en zieke mensen te verzorgen.

Kom in actie en teken de petitie van Oxfam of doneer via de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: