No lost generation - Humanity House
28 augustus 2013

No lost generation

Fotograaf

Chris de Bode

Chris de Bode is journalistiek fotograaf en maakt al twintig jaar fotoreportages over de problematiek in ontwikkelingslanden. Zijn werk wordt wereldwijd gepubliceerd en geëxposeerd. Hij won diverse prijzen, o.a. bij de World Press Photo Award en de Zilveren Camera.

Een van de meest in het oog springende foto’s van de tentoonstelling ‘No lost generation’ is die van de 11 jarige Bashira. Bashira woont op dit moment in Za’atari vluchtelingenkamp in Jordanië. Bashira vertegenwoordigt een generatie Syrische kinderen die verloren dreigt te gaan als hun situatie niet spoedig zal veranderen.

‘No lost generation’ brengt de gevolgen van de burgeroorlog in Syrië, die in maart 2014 het vierde jaar is ingegaan, scherp in beeld. Hulporganisaties in binnen- en buitenland waarschuwen dat wanneer er geen einde komt aan de oorlog en het lijden van de kinderen, er een hele generatie kinderen verloren dreigt te gaan. Een generatie die hard nodig is bij de wederopbouw van het land en het versterken van de stabiliteit in de regio.

In Nederland hebben Save the Children, UNICEF en Worldvision de handen ineengeslagen. Met elkaar vragen zij de Nederlandse samenleving om op te komen voor Syrische kinderen. De fototentoonstelling laat de verhalen van Syrische kinderen in Jordanië zien, zowel in de gastgemeenschappen als in vluchtelingenkamp Za’atari.

Tentoonstelling in het Humanity House

In het kader van de Internationale Dag van de Vrede, 21 september en het Just Peace Weekend in Den Haag, is van zaterdag 20 t/m zondag 28 september de tentoonstelling No lost generation gratis te zien in de foyer van het Humanity House.

Foto: Chris de Bode / Save the Children

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: