Dit programma is vanaf 1 augustus 2020 niet meer beschikbaar. De inhoud van het programma is helaas niet meer actueel, daarom is de website www.vluchtelinginbeeld niet meer online. Heb je vragen of opmerkingen? Mail dan naar reserveren@humanityhouse.org

Digitale les voor in de klas!

Wereldwijd zijn er nu volgens de laatste cijfers van UNHCR meer dan 70,8 miljoen mensen op de vlucht; in eigen land of daarbuiten. De laatste vijf jaar is het aantal vluchtelingen enorm gestegen, en sinds de zomer van 2015 is de (Europese) vluchtelingencrisis bijna dagelijks in het nieuws.

Het onderwerp komt ongetwijfeld ook op school ter sprake. Met de digitale lesmodule kun je ingewikkelde thema’s als noodhulp, oorlog, rampen en vluchtelingen invoelbaar en bespreekbaar maken in de klas. De les helpt leerlingen een eigen mening te vormen en zich te verplaatsen in het leven van een vluchteling. ‘Vluchteling in Beeld’ maakt met feiten, cijfers en persoonlijke verhalen duidelijker wat een vluchteling is en waarom mensen op de vlucht slaan. Wie zijn deze mensen? Waar komen ze vandaan? En welke verhalen hebben zij te vertellen?

De rode draad van de digitale lesmodule is de documentaire The Island of All Together. In deze documentaire gaan toeristen en vluchtelingen met elkaar in gesprek op het Griekse eiland Lesbos.

Over deze digitale les

Humanity House heeft de digiles Vluchteling in Beeld samen met het Rode Kruis en filmmakers Marieke van der Velden en Philip Brink ontwikkeld.