Hoe is het om te moeten vluchten?

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Wat doet dit met jouw leerlingen? In 2019 waren er 79,5 miljoen mensen door toedoen van conflict of vervolging ontheemd (waarvan 26 miljoen personen vluchteling waren). Dat is het hoogste aantal ooit.

Met onze lesprogramma’s maken we humanitaire thema’s rondom vluchtelingen, oorlog en noodhulp invoelbaar en bespreekbaar. Wat zijn de verhalen van de mensen achter de cijfers? Kunnen jouw leerlingen deze cijfers plaatsen? Kunnen ze zich verplaatsen in mensen die moeten vluchten voor oorlog en conflict?

Humanity House draagt bij aan de ontwikkeling van vaardigheden binnen het thema burgerschap. Wij stellen leerlingen in staat de dialoog aan te gaan en een eigen standpunt te bepalen ten aanzien van maatschappelijke, mondiale en internationale ontwikkelingen in de wereld. Door middel van onze interactieve lesvormen ervaren je leerlingen wat vrede, veiligheid en wereldburgerschap voor hen betekenen.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, oorlog en noodhulp. Ze zijn los en in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met iemand die gevlucht is. Een half uur lang vertelt een van hen zijn of haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of boek een combi-excursie met Filmhuis Den Haag. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

UPDATE: Vanaf schooljaar 2020-2021 is het Humanity House weer toegankelijk voor schoolklassen, met inachtneming van de preventierichtlijnen van het RIVM.
Lees hier welke maatregelen we treffen voor een veilig bezoek.