Ervaringsreis

Museumbezoek is een ervaringsreis

De meesten van ons kennen rampen en conflicten gelukkig alleen uit de krant of van tv. Situaties die zich ver weg op andere plekken in de wereld afspelen. Humanity House bracht ze in haar museum dichterbij. Via een ervaringsreis van ongeveer drie kwartier zag, hoorde en voelde je wat het betekent om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied.

Ontmoet 8 vluchtelingen van heel dichtbij

Na de ervaringsreis ontmoette je – virtueel – acht mensen, die hun bijzondere verhaal vertellen over hun vlucht uit oorlog of conflict. In onze ontmoetingsruimte luisterde en keek naar de verhalen van Yvonne, Bruce, Shaza, Aiham, Ram, Akhrat, Desbele en Lidija en kon je hen vragen stellen.

Wisselende tentoonstellingen

Naast de vaste collectie kon je in het museum regelmatig wisselende tentoonstellingen bezoeken.

Méér dan een museum

Humanity House was naast museum ook een ontmoetingsplek waar regelmatig  live-interviews, debatten, filmavonden en evenementen plaatsvonden. Zie hiervoor onze agenda.

Ook boden we scholen verschillende educatieve programma’s waarin we thema’s als noodhulp, oorlog en vluchtelingen invoelbaar en bespreekbaar maakten.

 

Sabine (15 jaar): “Ik vind mijn spullen ineens veel minder belangrijk dan ik dacht. Het belangrijkste is dat ik bij mijn familie ben.”

Larissa (11 jaar): “Het Humanity House is abnormaal. Zo raar dat wat voor ons niet normaal is, voor anderen wel normaal is.”