Agenda april en mei 2015

Tijdens de Haagse Vrijheidsweken staan ruim 50 activiteiten op het programma over onderwerpen rond vrede, vrijheid en democratie. Via debatten, tentoonstellingen, films, debatten en muziek staan we tussen 12 april en 5 mei stil bij onze vrijheid. Ook het Humanity House doet mee.

Tue 14.04 19.30 uur

De zoektocht van een weduwe naar gerechtigheid

Live-interview - In 2004 werd Munir op een vlucht naar Nederland vergiftigd en overleed aan boord. Hij was een bekende Indonesische mensenrechten-activist. Zijn weduwe Sucawati is op zoek naar gerechtigheid en de waarheid.

Lees meer ...
Tue 14.04 20.00 uur

Watchdogs under Watch

Paneldiscussie - Journalisten en bloggers ervaren steeds meer beperkingen onder het mom van 'nationale veiligheid en terrorismebestrijding'. Vragen over vrije pers en vrijheid van meningsuiting komen in deze discussie aan bod.

Lees meer ...
Sat 18.04 12.00 uur

Nationale Museumweek: van 18 t/m 26 april

Evenement - Overal waar de Chiquita's Photobooth verschijnt een lach op de lippen. Op 25 en 26 april mag je gratis op de foto in een bijzondere setting. Ons ervaringsmuseum is de hele week voor €1,00 open.

Lees meer ...
Sat 18.04 14.00 uur

Oorlogsregels voor niet-statelijke groepen

Panelgesprek - In de oorlogen van nu spelen rebellen, opstandelingen en extremisten naast staatslegers een grote rol. Hoe zit het met de naleving van het humanitair oorlogsrecht door deze niet-statelijke groepen?

Lees meer ...
Sun 19.04 14.00 uur

Gedeeld verleden, gezamenlijke toekomst

Muzikaal programma - Begeleid door klassieke Perzische muziek op oeroude instrumenten, vertellen Iraanse vluchtelingen hun levensverhaal en gaan hierover in gesprek met het publiek.

Lees meer ...
Wed 22.04 12.30 uur

"Onze wereld, onze waardigheid, onze toekomst"

Lunchlezing - Ontwikkelingssamenwerking is volgens de EU van essentieel belang om haar rol in de wereld te versterken en relaties te behouden. Een lezing over hoe hun beleid in de loop der jaren is veranderd.

Lees meer ...
Thu 23.04 19.30 uur

About Freedom met Haagse getuigen WO II

Kitchen Table Series - Petra Stienen spreekt met twee Haagse getuigen van de bevrijding van de stad, precies 70 jaar geleden. Er is livemuziek, film, en verhalen over de bevrijding van toen én de vrijheid van nu.

Lees meer ...
Sat 25.04 12.00 uur

Beyond Bed, Bad en Brood

Bijeenkomst - Ondanks dat ‘bed, bad en brood’ voor uitgeprocedeerde vluchtelingen zijn afgedwongen, wonen er nog steeds in garages. De bijeenkomst gaat over hun leven in Nederland met de vraag wat jíj zelf kunt doen.

Lees meer ...
Thu 30.04 19.00 uur

Jihadisme en mensenrechten deel II

Debat - Mag de Nederlandse nationaliteit afgenomen worden van personen die naar het buitenland vertrekken om zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie?

Lees meer ...
Mon 04.05 18.30 uur

HagueTalks #3: Grenzen van vergeving

Interactief debat - Een dialoog met jongeren uit Rwanda, Bosnië, Syrië en Afghanistan. Ze reflecteren over de zin van vergeving na het gesprek dat ze eerder hadden met Jules Schelvis, overlevende van vernietigingskamp Sobibór.

Lees meer ...
Sat 25.04 10.00 uur

Beleef de Kerk in Actie Werelddag

Evenement - Op 25 april organiseert Kerk in Actie de Werelddag. Een dag vol verhalen, ontmoetingen en interactieve workshops. Ervaar hoe het is om als kind in een sweatshop te werken of doe mee aan een quinoa workshop!

Lees meer ...

Humanity House

Prinsegracht 8

2512 GA Den Haag

070-3100050

info@humanityhouse.org