Kijk Terug: The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen? - Humanity House
11 maart 2020

Kijk Terug: The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen?

In hoeverre betrek je jouw kinderen in je eigen vluchtverhaal, taal en cultuur? Tijdens de derde editie van Refugee Millennial gingen wij hierover in gesprek.

Tijdens voorgaande edities spraken refugee millennials over hoe het is om millennial, Nederlander én voormalig vluchteling te zijn. Maar hoe zit het met hun kinderen? Deze avond spraken wij met refugee millennials over hoe zij omgaan met de culturele en maatschappelijke opvoeding van hun (toekomstige) kinderen. 

Wat geef je van je eigen achtergrond als vluchteling mee aan je kind? Hebben deze kinderen te maken met dubbel zo zware verwachtingen? Hierbij komen vaak ook interraciale vraagstukken aan bod. Sprekers Hamza Mutabazi, Farbod Moghaddam en Yula Altchouler gaven antwoord op deze vragen en gingen in dialoog met het publiek. Alle drie hebben ze zelf kinderen en vertelden het publiek over de rol die zij spelen in de identiteitsvorming van hun kinderen.

 

  • Kijk Terug: The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen? 2
  • Kijk Terug: The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen? 5
  • Kijk Terug: The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen? 6
  • Kijk Terug: The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen? 3
  • Kijk Terug: The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen? 4

De avond werd afgesloten door Yazan Fouad Bechara, ook wel Atta de Tolk. Als veelzijdig woordkunstenaar sloot hij de avond af met een mix aan emoties, humor en inspiratie.

Bekijk hier de fragmenten terug:

Sahar Shirzad: 

Farbod Moghaddam:

Hamza Mutabazi:

Yula Altchouler 

Discussie: 

Atta de tolk:

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: