Fotografie met Nina Berman: Making Spaces - Humanity House

Agenda

overzicht
Wed
13 Jan
2016

Fotografieprogramma

Fotografie met Nina Berman: Making Spaces

Hoe breng je de verhalen van mensen in crisis in beeld? De Amerikaanse documentair fotograaf Nina Berman toont met haar werk een nieuwe fotografische aanpak om vluchtelingen en verhalen over traumatische gebeurtenissen in beeld te brengen.

Kom naar dit bijzondere programma waarin Nina haar werk voor de fotografieprojecten ‘Za’atari: Inside these Walls‘ (2014) en ‘Evidence‘ (2013) toelicht en in gesprek gaat met het publiek over de (on)mogelijkheden om de verhalen van mensen in crisis in beeld te brengen.

Over de Spreker

Nina Berman (VS, 1960) is documentair fotograaf, educator en schrijver. Haar werk is tentoongesteld in musea en galerieën wereldwijd, verzameld in privé- en publieke collecties en was onderdeel van grote kunstshows. Ze kreeg er vele prijzen voor, waaronder door de New York Foundation for the Arts, the World Press Photo Foundation, The Open Society Institute Documentary Fund en Hasselblad. Nina geeft vaak lezingen en workshops over fotografie en is tevens universitair docent aan de Columbia University Graduate School of Journalism. Ook is ze lid van NOOR, een foto-agentschap gevestigd in Amsterdam.

Moderator is Frederiek Biemans, programmamaker van het Humanity House.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:30
  • 20:00
  • 21:00