Agenda archief - Humanity House

Agenda archief

Dialoog
29.10t/m29.10

Refugee Millennial: The Love Edition

The Refugee Millennial
Op donderdag 29 oktober vindt de laatste editie plaats van The Refugee Millennial over een passend en overkoepelend onderwerp: de liefde.
Tentoonstelling
17.10t/m29.11

75 jaar VN in 75 verhalen

Op 24 oktober is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht.  75 jaar VN in 75 verhalen is de rode draad door de diverse activiteiten die de komende periode worden georganisee ...

Evenement
Sun
20 Sep
2020

HISTORYTELLERS: Meet the artists

Just Peace 2020
In de tentoonstelling: HISTORYTELLERS delen drie kunstenaars hun familieverhaal uit oorlogstijd. Iedere kunstenaar gaat het gesprek aan met een andere generatie.
UIT Festival
04.09t/m06.09

UIT Festival Den Haag: Online Cultuurmarkt en korting op ons museum!

Een speciale editie van het festival, dit jaar niet op het Lange Voorhout maar in huis bij de culturele instellingen.
Dialoog
Tue
01 Sep
2020

The Refugee Millennial livestream: Hoe gaat het met onze solidariteit?

The Refugee Millennial
Het is tijd voor de vijfde editie van onze programmareeks The Refugee Millennial. Op 1 september gaat programmamaker Sahar Shirzad in gesprek over solidariteit.
Film
Fri
10 Jul
2020

Cinema in the Garden: Bubbling: Bandje 64 & Progress vs. Regress

Cinema in the Garden
De laatste filmavond sluiten we af met 2 wervelende documentaires. We starten de vertoning met Progress vs. Regress om vervolgens bubbelend de nacht in te gaan met Bubbling: Bandje 64.
Film
Thu
09 Jul
2020

Cinema in the Garden: Cutie and the Boxer

Cinema in the Garden
Een ontroerend en ook komisch portret van een paar dat worstelt met de eeuwige thema's van opoffering, teleurstelling en veroudering, tegen een achtergrond van levens gewijd aan kunst.
Film
Wed
08 Jul
2020

Cinema in the Garden: Antigone

Cinema in the Garden
Prachtig gespeeld door debutant Nahema Ricci, is Antigone een jonge vrouw met een onverwoestbare liefde voor familie en rechtvaardigheid.
Film
Tue
07 Jul
2020

Cinema in the Garden: Before you know it

Cinema in the Garden
Before You Know It gaat over drie unieke LGBTQ-senioren die veel vooroordelen hebben te overwinnen in hun ‘gouden jaren’.
Film
Mon
06 Jul
2020

Cinema in the Garden: Objector

Cinema in the Garden
Objector is een aangrijpende documentaire over de rol van het leger in de Israëlische maatschappij, en de zoektocht van een jonge vrouw naar dialoog en begrip.
Film
Sat
04 Jul
2020

Cinema in the Garden: When I sold my soul to the machine

Cinema in the Garden
Een must see voor iedereen die elektronische muziek kan waarderen of gewoon liefde heeft voor Den Haag in al haar verschijningsvormen!
Opening
Sat
20 Jun
2020

Onthulling tentoonstelling Makerslab

- UITVERKOCHT - Onthulling tentoonstelling Makerslab in de etalage van Humanity House. Drie Haagse streetartists vertalen de levensverhalen van twee Haagse studenten met een vluchtachtergrond, naar hun kunstvorm.
Online serie
23.04t/m06.05

The Refugee Millennial Online: Onze vrijheid is kostbaar

The Refugee Millennial
Vragen over onze vrijheid en kwetsbaarheid relevanter dan ooit in deze tijden van quarantaine en het coronavirus. In de vrijheidsweken reflecteren vijf refugee millennials op de betekenis van vrijheid.
Debat
Thu
26 Mar
2020

AFGELAST Humanitaire Hulp en de echo’s van het koloniaal verleden

Humanitaire Hangijzers
Het gesprek over de erfenis van onze koloniale denkpatronen woedt overal welig. Maar hoe zit dat in de humanitaire hulp? In ontvangende landen en op universiteiten: is de (nood)hulp een vorm van neokolonialisme?
Evenement
Sat
21 Mar
2020

AFGELAST Ontmoet Lidija en Akhrat tijdens Wereldreis door Eigen stad

UPDATE: In verband met het Coronavirus (COVID-19) en de maatregelen vanuit de overheid, is dit programma afgelast.  Op zaterdag 21 maart kun je weer op ‘Wereldreis door eigen stad’. De leu ...

Dialoog
Tue
10 Mar
2020

Hague Talks: hoe komen vrouwelijke rechters op voor gelijkheid?

HagueTalks
In het kader van Internationale Vrouwendag richt HagueTalks zich op de bevordering van van gelijkheid en rechtvaardigheid onder vrouwen. Drie vrouwelijke rechters uit het Midden-Oosten vergezellen ons hierbij.
Evenement
Thu
05 Mar
2020

Internationale Vrouwendag: She’s got the power

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag organiseren Hivos en Humanity House het inspirerende een bijzonder event over globale solidariteit rondom vrouwenemancipatie: She's got the power.
Dialoog
Wed
26 Feb
2020

The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen?

The Refugee Millennial
Tijdens voorgaande edities spraken refugee millennials over hoe het is om millennial, Nederlander én voormalig vluchteling te zijn. Maar hoe zit het met hun kinderen? 
Docu + nagesprek
Tue
18 Feb
2020

Plan Einstein: de verbinding tussen buurtbewoners en asielzoekers

De Utrechtse filmmakers Jos Bierings en Marieke Spee volgden twee jaar lang het project Plan Einstein. In dit project werden asielzoekers midden in de Utrechtse wijk Overvecht opgevangen en ondersteunt.
Bubble Breaker
Fri
31 Jan
2020

Hoe vergroot film bewustzijn over migratie en vluchtelingen?

Welke rol speelt migrant cinema in het vergroten van maatschappelijk bewustzijn over de onderwerpen migratie en vluchtelingen? Dat bespreken we in de eerste editie van Bubble Breaker. 
Gesprek
Thu
30 Jan
2020

Sacharovprijs: Ode aan uitzonderlijke activisten

Welke invloed hebben verdedigers van mensenrechten wereldwijd op ons in Nederland? Kom en laat je inspireren door de uitzonderlijke strijd van deze activisten!
Panel Discussie
Wed
29 Jan
2020

Een eénstaatoplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict?

One State Foundation is een organisatie die zich inzet voor een inclusieve  eénstaatoplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict. Vanuit zowel het Israëlisch als het Palestijns perspecti ...

Gesprek
Fri
10 Jan
2020

Wat ze meedragen: Fotografie en post-migratie trauma

Voor velen van ons is het onmogelijk om de extreme en stressvolle gebeurtenissen te bevatten die migranten en vluchtelingen mee maken. Omar Imam en Thana Faroq hebben beiden dit soort gebeurteni ...