Agenda archief - Humanity House

Agenda archief

Dialoog
29.10t/m29.10

Refugee Millennial: The Love Edition

The Refugee Millennial
Op donderdag 29 oktober vindt de laatste editie plaats van The Refugee Millennial over een passend en overkoepelend onderwerp: de liefde.
Tentoonstelling
17.10t/m29.11

75 jaar VN in 75 verhalen

Op 24 oktober is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht.  75 jaar VN in 75 verhalen is de rode draad door de diverse activiteiten die de komende periode worden georganisee ...

Evenement
Sun
20 Sep
2020

HISTORYTELLERS: Meet the artists

Just Peace 2020
In de tentoonstelling: HISTORYTELLERS delen drie kunstenaars hun familieverhaal uit oorlogstijd. Iedere kunstenaar gaat het gesprek aan met een andere generatie.
UIT Festival
04.09t/m06.09

UIT Festival Den Haag: Online Cultuurmarkt en korting op ons museum!

Een speciale editie van het festival, dit jaar niet op het Lange Voorhout maar in huis bij de culturele instellingen.
Dialoog
Tue
01 Sep
2020

The Refugee Millennial livestream: Hoe gaat het met onze solidariteit?

The Refugee Millennial
Het is tijd voor de vijfde editie van onze programmareeks The Refugee Millennial. Op 1 september gaat programmamaker Sahar Shirzad in gesprek over solidariteit.
Film
Fri
10 Jul
2020

Cinema in the Garden: Bubbling: Bandje 64 & Progress vs. Regress

Cinema in the Garden
De laatste filmavond sluiten we af met 2 wervelende documentaires. We starten de vertoning met Progress vs. Regress om vervolgens bubbelend de nacht in te gaan met Bubbling: Bandje 64.
Film
Thu
09 Jul
2020

Cinema in the Garden: Cutie and the Boxer

Cinema in the Garden
Een ontroerend en ook komisch portret van een paar dat worstelt met de eeuwige thema's van opoffering, teleurstelling en veroudering, tegen een achtergrond van levens gewijd aan kunst.
Film
Wed
08 Jul
2020

Cinema in the Garden: Antigone

Cinema in the Garden
Prachtig gespeeld door debutant Nahema Ricci, is Antigone een jonge vrouw met een onverwoestbare liefde voor familie en rechtvaardigheid.
Film
Tue
07 Jul
2020

Cinema in the Garden: Before you know it

Cinema in the Garden
Before You Know It gaat over drie unieke LGBTQ-senioren die veel vooroordelen hebben te overwinnen in hun ‘gouden jaren’.
Film
Mon
06 Jul
2020

Cinema in the Garden: Objector

Cinema in the Garden
Objector is een aangrijpende documentaire over de rol van het leger in de Israëlische maatschappij, en de zoektocht van een jonge vrouw naar dialoog en begrip.
Film
Sat
04 Jul
2020

Cinema in the Garden: When I sold my soul to the machine

Cinema in the Garden
Een must see voor iedereen die elektronische muziek kan waarderen of gewoon liefde heeft voor Den Haag in al haar verschijningsvormen!
Opening
Sat
20 Jun
2020

Onthulling tentoonstelling Makerslab

- UITVERKOCHT - Onthulling tentoonstelling Makerslab in de etalage van Humanity House. Drie Haagse streetartists vertalen de levensverhalen van twee Haagse studenten met een vluchtachtergrond, naar hun kunstvorm.
Online serie
23.04t/m06.05

The Refugee Millennial Online: Onze vrijheid is kostbaar

The Refugee Millennial
Vragen over onze vrijheid en kwetsbaarheid relevanter dan ooit in deze tijden van quarantaine en het coronavirus. In de vrijheidsweken reflecteren vijf refugee millennials op de betekenis van vrijheid.
Debat
Thu
26 Mar
2020

AFGELAST Humanitaire Hulp en de echo’s van het koloniaal verleden

Humanitaire Hangijzers
Het gesprek over de erfenis van onze koloniale denkpatronen woedt overal welig. Maar hoe zit dat in de humanitaire hulp? In ontvangende landen en op universiteiten: is de (nood)hulp een vorm van neokolonialisme?
Evenement
Sat
21 Mar
2020

AFGELAST Ontmoet Lidija en Akhrat tijdens Wereldreis door Eigen stad

UPDATE: In verband met het Coronavirus (COVID-19) en de maatregelen vanuit de overheid, is dit programma afgelast.  Op zaterdag 21 maart kun je weer op ‘Wereldreis door eigen stad’. De leu ...

Dialoog
Tue
10 Mar
2020

Hague Talks: hoe komen vrouwelijke rechters op voor gelijkheid?

HagueTalks
In het kader van Internationale Vrouwendag richt HagueTalks zich op de bevordering van van gelijkheid en rechtvaardigheid onder vrouwen. Drie vrouwelijke rechters uit het Midden-Oosten vergezellen ons hierbij.
Evenement
Thu
05 Mar
2020

Internationale Vrouwendag: She’s got the power

In de aanloop naar Internationale Vrouwendag organiseren Hivos en Humanity House het inspirerende een bijzonder event over globale solidariteit rondom vrouwenemancipatie: She's got the power.
Dialoog
Wed
26 Feb
2020

The Refugee Millennial: Wie zijn onze kinderen?

The Refugee Millennial
Tijdens voorgaande edities spraken refugee millennials over hoe het is om millennial, Nederlander én voormalig vluchteling te zijn. Maar hoe zit het met hun kinderen? 
Docu + nagesprek
Tue
18 Feb
2020

Plan Einstein: de verbinding tussen buurtbewoners en asielzoekers

De Utrechtse filmmakers Jos Bierings en Marieke Spee volgden twee jaar lang het project Plan Einstein. In dit project werden asielzoekers midden in de Utrechtse wijk Overvecht opgevangen en ondersteunt.
Bubble Breaker
Fri
31 Jan
2020

Hoe vergroot film bewustzijn over migratie en vluchtelingen?

Welke rol speelt migrant cinema in het vergroten van maatschappelijk bewustzijn over de onderwerpen migratie en vluchtelingen? Dat bespreken we in de eerste editie van Bubble Breaker. 
Gesprek
Thu
30 Jan
2020

Sacharovprijs: Ode aan uitzonderlijke activisten

Welke invloed hebben verdedigers van mensenrechten wereldwijd op ons in Nederland? Kom en laat je inspireren door de uitzonderlijke strijd van deze activisten!
Panel Discussie
Wed
29 Jan
2020

Een eénstaatoplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict?

One State Foundation is een organisatie die zich inzet voor een inclusieve  eénstaatoplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict. Vanuit zowel het Israëlisch als het Palestijns perspecti ...

Gesprek
Fri
10 Jan
2020

Wat ze meedragen: Fotografie en post-migratie trauma

Voor velen van ons is het onmogelijk om de extreme en stressvolle gebeurtenissen te bevatten die migranten en vluchtelingen mee maken. Omar Imam en Thana Faroq hebben beiden dit soort gebeurteni ...

Fotografie
Thu
19 Dec
2019

Scoop: Hoe beïnvloeden herinneringen onze angsten?

Scoop 2019
Hoe beïnvloeden onze herinneringen onze angsten? Fotograaf Loulou d’Aki zoekt hierop een antwoord in Friend or foe and the Eastern see so green.
Film & Debat
Wed
18 Dec
2019

Internationale Dag van Migranten 2019: Stranger in Paradise

Wat is jouw perspectief op migratie en Europa? En hoe verhoudt die zich tot de beeldvorming over Europa bij migranten zelf? Kom op woensdag 18 december, Internationale Dag van de Migrant, naar Humanity House.
Dialoog
Wed
11 Dec
2019

The Refugee Millennial: Onze moeders, onze helden

The Refugee Millennial
Hoe belangrijk zijn rolmodellen en helden? En hoe is dat voor kinderen met een vluchtachtergrond? Tijdens Onze moeders, onze helden vertellen refugee millennials naar wie ze opkijken en door wie ze geïnspireerd worden.
Programma
Mon
09 Dec
2019

Hague Talks: Waar beginnen mensenrechten?

Het is meer dan zeventig jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is aangenomen. Toch wordt van een groot deel van de wereldbevolking de rechten nog steeds onder druk gezet.
Paneldiscussie
Wed
04 Dec
2019

Gendergelijkheid: EU-beleid in het Grote Merengebied

Gendergelijkheid speelt een belangrijke rol in het tot stand brengen van duurzame en vreedzame ontwikkeling. We gaan in gesprek over praktische oplossingen om gendergelijkheid te vergroten in Rwanda en Congo-Kinshasa.
Paneldiscussie
Tue
03 Dec
2019

Berechting ISIS: de rechten van slachtoffers

Het debat over de berechting van ISIS-strijders wordt voornamelijk geleid door staten. De politieke belangen van staten overschaduwen de belangen van de slachtoffers. In deze paneldiscussie komen zij aan het woord.
Debat
Mon
02 Dec
2019

De weg vooruit: Syrische vrouwen over vrede en veiligheid

Hoe ziet de toekomst van Syrië eruit? Een belangrijke vraag die maar weinig mensen durfden te stellen tijdens de lange jaren van conflict, gruwelijke mensenrechtenschendingen en de invasie door Islamitische Staat.
Filmfestival
Fri
29 Nov
2019

Spotlight: Romania Film Festival

Op 29 november vindt de vijfde editie van Spotlight: Romania Film Festival plaats. Het thema is film en identiteit.
Discussie
Tue
26 Nov
2019

D66 Internationaal: het Midden-Oosten en klimaatverandering

Hoe gaan verschillende landen in het Midden-Oosten om met de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt? Activisten en experts uit de regio gaan met het publiek in gesprek.
Fotografie & muziek
Thu
21 Nov
2019

Scoop: Out-of-the-Way

Scoop 2019
Geen wegen, beperkt toegang tot elektriciteit en temperaturen tot -45° C. Een leven dat wij ons nauwelijks kunnen voorstellen, maar de realiteit voor de 130 inwoners van Evenkis.
Filmfestival
Sun
17 Nov
2019

Iron Sky Festival 2019

Een weekend lang zie je verschillende films zien van Slowaakse en Tsjechische regisseurs en vinden er debatten plaats. Het thema dit jaar is de opkomst van extreem-rechts extremisme.
Filmfestival
Sat
16 Nov
2019

Iron Sky Festival 2019

Een weekend lang zie je verschillende films zien van Slowaakse en Tsjechische regisseurs en vinden er debatten plaats. Het thema dit jaar is de opkomst van extreem-rechts extremisme.
Paneldiscussie
Thu
14 Nov
2019

The Blacklist: het berechten van Syrische oorlogsmisdadigers

Wie is verantwoordelijk voor de oorlogsmisdaden in Syrië? En hoe moeten de daders berecht worden? Experts en activisten gaan met elkaar in gesprek over gerechtigheid en verantwoording.
Lezing
Thu
31 Oct
2019

HILAC: Regels die oorlogsvoering begrenzen

Michael A. Newton bespreekt de Verdragen van Genève uit 1949. De Verdragen bestaan dit jaar 70 jaar. Welke uitdagingen zijn er? En is het recht nog steeds toe te passen op deze tijd?
Fotografie & Muziek
Thu
17 Oct
2019

Scoop: Playtime

Scoop 2019

Het is een populair fenomeen: de digitale detox. Waarom willen we ontsnappen aan de digitale wereld? En welke invloed heeft deze wereld eigenlijk op ons leven? Fotograaf Ludwig Ander-Donath laat ...

Discussie
Thu
17 Oct
2019

Vrouwen aan het woord: verleden, heden en toekomst in de Golf

Vier vrouwen uit de Golfstaten vertellen tijdens deze lezing over de maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderende rol van vrouwen in hun regio. Vanuit hun expertise op het gebied van politi ...

Discussie
Wed
16 Oct
2019

Het bestrijden van straffeloosheid: In gesprek met slachtoffers

Na periodes van grootschalige mensenrechtenschendingen moeten samenlevingen weer opnieuw worden opgebouwd. Trauma’s van geweld moeten een plek krijgen, de rechtsorde moet worden hersteld en er ...

Docu + Nagesprek
Sun
13 Oct
2019

De Wijde Wereld

Teade Walma was in de jaren negentig docent op De Wijde School, waar hij les gaf aan kinderen van asielzoekers. In de documentaire De Wijde Wereld zoekt hij deze kinderen, vijftien jaar later, op ...

Evenement
Wed
09 Oct
2019

Onzichtbaar: De oorlog na de oorlog

Tijdens het programma ‘Onzichtbaar: De oorlog na de oorlog’ hoor je persoonlijke verhalen van hulpverleners, van mensen die oorlog hebben meegemaakt en van internationale beleidsmaker ...

Evenement
Sat
05 Oct
2019

Museumnacht in Humanity House

Op zaterdag 5 oktober 2019 openen verschillende Haagse culturele instellingen in de avonduren hun deuren tijdens de Museumnacht Den Haag. Dit jaar bestaat Museumnacht Den Haag 10 jaar en is het ...

Lezing
Tue
01 Oct
2019

HILAC: Veranderende militaire technologieën

Bij elke HILAC-lezing vertelt een gerenommeerd rechtsexpert over specifieke uitdagingen binnen het humanitair oorlogsrecht en gaat hierover in gesprek met het publiek. Deze keer bespreekt Robin G ...

Expostie + Gesprek
Thu
26 Sep
2019

Pop-up Expositie: Killing Culture

Welke gevolgen heeft het voor de Balkan dat het oorlogsverleden vaak nog ontkend, vergeten of gemanipuleerd wordt? En hoe kunnen herinneringsplekken ingezet worden om het gesprek hierover op gan ...

Politiek Debat
Mon
23 Sep
2019

Kamerleden in debat over berechting van IS-strijders

Tweede Kamerleden gaan met elkaar in gesprek over de berechting van IS-strijders en hoe Nederland moet bijdragen aan het beëindigen van de straffeloosheid in Syrië en Irak.  Nu Islamitische S ...

Openluchtfilm
Sun
22 Sep
2019

Openluchtfilm: ISIS, Tomorrow. The Lost Souls of Mosul

Just Peace festival 2019

Het is elk jaar één van de highlights van het Just Peace Festival: de openluchtfilm in de prachtige tuin van het Vredespaleis. Dit jaar de onthutsende documentaire ‘ISIS, Tomorrow. The L ...

Stadstour
Sun
22 Sep
2019

Stadstour 1: Den Haag door nieuwe ogen

Just Peace festival 2019

Tijdens het Just Peace Festival organiseert Humanity House een bijzondere stadstour door Den Haag: Den Haag door nieuwe ogen. Nieuwe Hagenaren die gevlucht zijn uit hun thuisland en nu hun leven ...

Stadstour
Sun
22 Sep
2019

Stadstour 2: Den Haag door nieuwe ogen

Just Peace festival 2019

Tijdens het Just Peace Festival organiseert Humanity House een bijzondere stadstour kriskras door Den Haag: Den Haag door nieuwe ogen. Nieuwe Hagenaren die gevlucht zijn uit hun thuisland en nu ...

Fotografie & muziek
Wed
18 Sep
2019

Scoop: The United Soya Republic

Scoop 2019

Fotograaf Jordi Ruiz Cirera verdiept zich voor zijn project The United Soya Republic in de soja-industrie in Zuid-Amerika en de gevolgen hiervan op lokale gemeenschappen. In de eerste editie van ...

Persoonlijke verhalen
Wed
18 Sep
2019

Hoe kan vrouwelijk leiderschap bijdragen aan mensenrechten?

HagueTalks

Aan de start van het Just Peace Festival is er weer een bijzondere HagueTalks. Deze keer praten we samen het publiek en met drie inspirerende sprekers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika over h ...

verhalen
Mon
16 Sep
2019

Jemenieten aan het woord over het vredesproces

De oorlog in Jemen duurt nu vijf jaar. In het nieuws hoor je echter weinig over dit conflict en de Jemenieten die zich inzetten voor wederopbouw van het land. Tijdens deze bijeenkomst delen zij h ...

Film
Thu
29 Aug
2019

The Border Fence

Bios in de Buitenlucht 2019

Om vluchtelingen tegen te houden, kondigt de Oostenrijkse regering in 2016 aan een hek te bouwen in het grensgebied tussen Oostenrijk en Italië. In de documentaire The Border Fence praat regis ...

Film
Thu
22 Aug
2019

Heartbound

Bios in de Buitenlucht 2019

Deze film is uitverkocht Heartbound vertelt het verhaal van eenzame Deense mannen die trouwen met Thaise vrouwen. Een ontroerende en zorgvuldig gemaakte documentaire over immigratie, intercultur ...

Film
Thu
15 Aug
2019

Hamada

Bios in de Buitenlucht 2019

Deze film is uitverkocht Met levenslust, humor en onverwachte situaties schildert de documentaire Hamada een ongewoon portret van een groep jonge vrienden in een vluchtelingenkamp in het midden v ...

Film
Thu
08 Aug
2019

When the War Comes

Bios in de Buitenlucht 2019

Deze film is helaas uitverkocht De documentaire When the War Comes gaat over de Slowaakse Peter, die zich zorgen maakt over de toekomst van zijn land. Daarom is hij in zijn vrije tijd leider van ...

Persoonlijke verhalen
Sat
03 Aug
2019

HagueTalks: ‘Vijf jaar later: Hoe bouwen Yezidi-vrouwen de gemeenschap op na IS?’

HagueTalks

Op 3 augustus is het vijf jaar geleden dat de Yezidi-gemeenschap in Irak werd aangevallen door strijders van Islamitische Staat (IS). In het Humanity House staan we stil bij die gebeurtenis en ko ...

Film
Thu
01 Aug
2019

UITVERKOCHT! Kabul, City in the Wind

Bios in de Buitenlucht 2019

De documentaire Kabul, City in the Wind geeft je een unieke kijk in het leven in Kabul. De film volgt afwisselend de chauffeur Abas en de twee broertjes Afshin en Benjamin. Je volgt ze in hun da ...

Lezing
Fri
12 Jul
2019

Wie heeft recht op zee?

Op 11, 12 en 13 juli organiseert de Ambassade van de Noordzee een bijzondere manifestatie in Den Haag en Scheveningen. Door middel van kunst, expedities en lezingen wordt aandacht gevraagd voor w ...

Interactief debat
Tue
25 Jun
2019

Join the Talk: Wat vind jij van het nieuws?

Join the Talk is gemaakt door jongeren, voor jongeren. Dagelijks horen zij op het nieuws over de Brexit, terreuraanslagen, opkomend populisme, polarisering en klimaatverandering. Grote onderwerpe ...

Interactief debat
Tue
25 Jun
2019

Hoe ver reikt de Europese identiteit?

Tien jaar geleden is het Oostelijk Partnerschap opgezet. Dit is een samenwerkingsverband tussen de Europese Unie en zes voormalige Sovjet-landen: Wit-Rusland, Oekraïne, Moldavië, Georgië, Arm ...

Ontmoeting
Thu
20 Jun
2019

Wereldvluchtelingendag 2019: Samen een Bakkie Doen?

Het is een typisch Nederlandse uitnodiging: Bakkie doen? Maar ook in de rest van de wereld gebruikt men koffie om elkaar te leren kennen of even bij te praten. De smaak en het ritueel zijn overal ...

Gesprek
Thu
13 Jun
2019

Het onzichtbare lot van minderjarige asielzoekers

In 2016 berichtte Europol dat er 10.000 kinderen spoorloos verdwenen zijn tijdens hun vlucht door Europa. Ook vanuit de beschermde opvang in Nederland verdwijnen alleenstaande minderjarige asiel ...

Gesprek
Wed
12 Jun
2019

Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao

De politieke en economische crisis in Venezuela heeft geleid tot een van de grootste massale verplaatsingen in de geschiedenis van Zuid-Amerika. Door gebrek aan voedsel, medische zorg en toekoms ...

GEANNULEERD
Tue
11 Jun
2019

De toekomst van onafhankelijke oorlog- en crisisjournalistiek

Wegens omstandigheden gaat dit event helaas niet door De media zitten in een crisis. Het wordt steeds moeilijker om goede onderzoeksjournalistiek te financieren. Zeker wanneer het gaat om onderwe ...

Spoken Word & Fotografie
Fri
07 Jun
2019

Opening fototentoonstelling Chris de Bode: Ver van huis

Fotograaf Chris de Bode fotografeert al meer dan twintig jaar mensen die hun huis hebben moeten verlaten wegens honger, oorlog of conflict. Een selectie van zijn foto’s is te zien in de te ...

Expert Conferentie
Thu
06 Jun
2019

Psychosociale hulp in het Midden-Oosten en Noord-Afrika

Vaak leiden conflicten en rampen tot psychische trauma’s. Psychosociale zorg helpt om deze trauma’s te helen. Het wordt steeds meer gezien als belangrijk onderdeel van ontwikkelingssa ...

Discussie
Fri
24 May
2019

Machtsverhoudingen en ontwikkelingshulp in noord en zuid

Hoe krijgen we andere machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking en hoe kunnen we de traditionele donor-ontvanger relatie veranderen? Vertegenwoordigers van noordelijke en zuidelijke m ...

Expert lezing
Tue
14 May
2019

HILAC: bescherming cultureel erfgoed in gewapend conflict

Tijdens deze HILAC-lezing gaan we in gesprek met onderzoeker Marina Lostal Becerril over de bescherming van cultureel erfgoed tijdens gewapend conflict. Marina heeft onderzoek gedaan naar de houd ...

Interview
Wed
08 May
2019

De rol van Jemenitische vrouwen in het vredesproces

Amat Al Alim Al Soswa heeft haar hele professionele leven gewijd aan het verbeteren van de democratie, goed bestuur en de mensenrechtensituatie in haar thuisland Jemen en de Arabische regio in he ...

Lezing & Discussie
Thu
02 May
2019

Complexe relatie: klimaatverandering, conflict en water

Volgens de Verenigde Naties hebben op dit moment meer dan 700 miljoen mensen te maken met een tekort aan water. Er wordt verwacht dat dit aantal alleen maar toeneemt door klimaatverandering. Tege ...

Debat en discussie
Wed
01 May
2019

De noodzaak van informele rechtssystemen

De internationale gemeenschap heeft als doel gesteld dat iedereen toegang moet hebben tot rechtspraak. Maar in veel landen is de overheid hier niet toe in staat. Informele rechtssystemen vervulle ...

Gesprek
Wed
24 Apr
2019

De lessen van hulpverleners in Syrië en de regio

In maart was het acht jaar geleden dat de Syrische burgeroorlog begon. ISIS lijkt verslagen, maar de gewapende strijd is nog niet voorbij. Miljoenen mensen zijn nog altijd ontheemd, binnen of bui ...

Docu + Nagesprek
Thu
18 Apr
2019

Docu: Stad van twee lentes

Als de oorlog tegen IS in Irak bijna voorbij is, keren de elfjarige Ala’ en haar gevluchte familie terug naar Mosul, terwijl er dag en nacht gewerkt wordt aan de wederopbouw van de stad. Maar h ...

Muziek & Discussie
Wed
17 Apr
2019

Feministische stemmen & revolutionaire muziek

Ooit gehoord van femicide? Dit is het vermoorden van vrouwen, omdat zij vrouw zijn. In Mexico is dit, samen met andere vormen van geweld tegen vrouwen, een groot maatschappelijk probleem. Tijdens ...

Evenement
Sat
13 Apr
2019

MuseumkaartMatch x Humanity House

Heb jij een museumkaart, maar kun je (even) niemand vinden die met je mee wil? Ontmoet je nieuwe museummaatje tijdens MuseumkaartMatch! WAT GA JE DOEN? We verzamelen om 14:00 uur in ons museum. N ...

debat
Mon
08 Apr
2019

Humanitaire Hangijzers: waarom staan lokale hulporganisaties niet aan het roer?

Humanitaire Hangijzers

De humanitaire sector belooft al lange tijd om lokale hulporganisaties meer macht en middelen te geven. Toch blijven hervormingen uit. Na de Tsunami in Sulawesi nam de Indonesische regering een ...

Interactief debat
Wed
03 Apr
2019

HagueTalks: Hoe maken we recht toegankelijker?

HagueTalks

Iedereen heeft recht op rechtsbescherming. Toch is voor mensen en gemeenschappen van over de hele wereld moeilijk om daadwerkelijk toegang te krijgen tot rechtspraak. Daarom is het verbeteren van ...

Lezing
Sun
31 Mar
2019

Dilemma: De christelijke band met Israël

Tijdens dit programma bespreken we de band van Nederlandse christelijke kerken en politieke partijen met Israël. Veel kerken en christelijke politieke partijen benadrukken de speciale band die ...

Docu + Nagesprek
Wed
27 Mar
2019

Broken; A Palestinian Journey Through International Law

De documentaire Broken vertelt het verhaal over de Israëlische muur in de bezette Palestijnse gebieden vanuit een internationaal rechtsperspectief. In 2004 verklaarde het Internationaal Gerecht ...

Lezing
Thu
21 Mar
2019

Inspiratielunch: Een circusschool in Kabul

Tijdens deze inspiratielunch kan je genieten van een heerlijke lunch én je tegelijkertijd laten inspireren door het verhaal van David Mason. David Mason liet in 2002 zijn leven in Denemarken ach ...

Verhalen & Poezië
Thu
14 Mar
2019

Opening tentoonstelling: Cartooning Syria

Op 15 maart 2011 begonnen de demonstraties in Syrië. Na 8 jaar lijkt de wereld  de aandacht voor Syrië en het voortdurende oorlog te verliezen. De verhalen over de opstand zijn naar de achterg ...

Interactief debat
Fri
08 Mar
2019

AfricaTalks: Hoe brengen vrouwen verandering in Afrika?

Op Internationale Vrouwendag lanceert HagueTalks het nieuwe platform AfricaTalks. AfricaTalks is ontstaan vanuit de behoefte aan een platform waar de succesverhalen van jonge Afrikanen worden ge ...

Lezing
Tue
05 Mar
2019

Een onbekend verzetsverhaal uit Auschwitz

Hoewel de gruwelverhalen van concentratiekamp Auschwitz breed bekend zijn, zijn sommige verzetsverhalen uit het kamp onbekender. Hieronder valt ook het verhaal van de Poolse geheim agent Witold P ...

Interactief debat
Wed
20 Feb
2019

HagueTalks: Hoe wordt klimaatveiligheid een wereldwijde inspanning?

HagueTalks

Klimaatverandering en de veiligheidsrisico’s die daaruit voorkomen zijn een mondiaal probleem. Alleen wordt klimaatverandering nog niet overal het zelfde gevoeld. Ondanks alle klimaattoppen ...

Debat
Wed
06 Feb
2019

Olie op het Vuur: Wat als humanitaire hulp het conflict verlengt?

Humanitaire Hangijzers

Humanitaire hulp moet mensenlevens redden tijdens oorlog of conflict. Maar wat als humanitaire hulp onderdeel wordt van het conflict? Tijdens deze tweede editie van Humanitaire Hangijzers praten ...

Muziek & Verhalen
Sun
03 Feb
2019

Pastiche speelt Rebetika | CD presentatie

het Rebetika-ensemble van Pastiche reisde in de zomer van 2018 naar Lesbos. Ze maakten muziek met vluchtelingen in de kampen Moria en Kara Tepe en onderzochten de muziekstijl Rebetika. Tijdens d ...

Dialoog & Muziek
Tue
29 Jan
2019

The Refugee Millennial

The Refugee Millennial

Wanneer stop je met vluchteling zijn? En hoe is het om continue aan een maatstaf gemeten te worden? Tijdens dit programma hoor je het van verschillende ‘Refugee Millennials’. Zij zijn geboren ...

Interactief debat
Wed
23 Jan
2019

HagueTalks: Wat is de kracht van media voor mensenrechten?

HagueTalks

Deze HagueTalks richt zich op nieuwe en oude vormen van media en hoe deze ingezet kunnen worden voor mensenrechten en vrijheid van meningsuiting. Drie sprekers uit Nigeria, Koeweit en Turkije ve ...