Verbannen schrijvers & bloggers uit Bangladesh - Humanity House

Agenda

overzicht
Sun
21 Feb
2016

Boekenmarkt, docu en discussie

Verbannen schrijvers & bloggers uit Bangladesh

Verbannen schrijvers en bloggers uit Bangladesh komen samen in het Humanity House voor een boekenmarkt, documentaire en een gesprek over de politieke situatie en de opkomst van extremisme in hun land.

In minder dan een jaar werden vier schrijvers en een uitgever in Bangladesh vermoord door extremisten, omdat zij zich kritisch uitspraken over religie. “In Bangladesh, blogging can get you killed” kopte Amnesty daar al over.

In Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, vindt op 21 februari de jaarlijkse The Ekushe Book Fair plaats. Maar veel schrijvers (en hun werk) kunnen niet aanwezig zijn omdat ze het land hebben moeten ontvluchten, vermoord zijn of zich niet meer durven uit te spreken.

In het Humanity House kun je een-op-een in gesprek met schrijvers en bloggers op de ‘Bangladesh Alternatieve Boekenbeurs’ en wordt de korte documentaire Razor’s Edge vertoont, met portretten van bijzondere bloggers uit Bangladesh. Na de vertoning praten we met vervolgde schrijvers, bloggers, experts en met publiek over hun ervaringen en over de situatie in Bangladesh en de opkomst van extremisme. Moderatoren zijn Jakob de Jonge (directeur van The Hague Peace Project) en Bob Churcill (hoofd communicatie van The International Humanist Ethical Union). 

14:00 uur Bangladesh Alternatieve Boekenbeurs
16:00 uur Vertoning documentaire Razor’s Edge
16:30 uur Paneldiscussie met Bloggers.
17:40 uur Pauze
18:00 uur Paneldiscussie met Bloggers en Experts.
18:45 uur Borrel + Boekenbeurs

Over dit programma

Dit is een programma van The Hague Peace Project en Mukto-Mona en wordt georganiseerd in samenwerking met The International Humanist and Ethical Union.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 14:00
  • 16:00
  • 18:45