Jemen wordt geteisterd door een langdurig conflict. Inmiddels heeft ruim 80% van de bevolking dringend humanitaire hulp nodig. Door conflicten elders en doordat het land moeilijk toegankelijk is, krijgt Jemen niet de aandacht die het zo hard nodig heeft. Niet voor niets wordt het conflict in Jemen een ‘vergeten oorlog’ genoemd.
In de chaos en ellende als gevolg van het langdurige conflict moeten hulporganisaties met alle partijen samenwerken om zoveel mogelijk mensen in nood te kunnen helpen. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat zijn de uitdagingen voor hulpverleners en hoe gaan zij daarmee om?
Op 6 juli organiseert CARE samen met haar partners van de Dutch Relief Alliance (Save the Children, Oxfam Novib, ZOA, Stichting Vluchteling en War Child) een avond in het teken van Jemen. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op de gevolgen van het conflict voor de Jemenieten zelf en voor de hulpverlening. Hoe ziet het dagelijkse leven er uit? 80% van de bevolking heeft hulp nodig, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? En hoe krijgen de organisaties samen de hulp op de juiste plekken?
Over de sprekers
- Jolien Veldwijk werkt sinds 2016 in Jemen, als een van de weinige Nederlanders in het gesloten land. Als programmacoördinator voor CARE heeft zij met alle facetten van de hulpverlening te maken gehad.
- Lina Alsafi is afkomstig uit Jemen. Zij is verantwoordelijk voor de coördinatie van het DRA Joint Response project.
- Robert Petri, Nederlandse Ambassadeur in Jemen, zal de avond afsluiten.
Blijf op de hoogte en praat mee via het Facebook evenement.