Het conflict in Syrië nadert zijn negende jaar. Syriërs hebben nog steeds te maken met het voortdurende geweld. Het is daarom belangrijk om de verhalen van Syrische activisten te horen. Hoe kunnen Syrische activisten nog werken aan de opbouw van een beter Syrië, terwijl het conflict voortduurt? Tijdens dit programma praten we met drie Syrische activisten over de huidige situatie en behoeftes in Syrië.
Onze drie Syrische sprekers vervullen sinds de start van de revolutie in 2011 een leiderschapsrol in hun gemeenschap. Ze hebben allemaal een verschillende achtergrond. We gaan met hun in gesprek over de mogelijkheden voor een politieke oplossing, de rol van Syrische vrouwen in het vredesproces en over de humanitaire situatie en het voortdurende geweld in Idlib, Ghouta, Raqqa en Afrin.
Vanwege de aanhoudende reisbeperkingen voor Syriërs, is deze avond een belangrijke en zeldzame gelegenheid om de verhalen van Syriërs zelf te horen. Hoe zien zij de toekomst van hun eigen land?
Over de sprekers
- Noura Burhan is programmadirecteur bij het programma ‘Vrouwen voor de toekomst van Syrië’ van het Centrum voor Civil Society and Democracy (CCSD). Noura heeft uitgebreide ervaring met vredesopbouw van lokaal niveau tot regionaal en internationaal niveau en werkt aan de empowerment van vrouwen en aan vredesinitiatieven in Syrië en de regio.
- Mohammad Badran komt oorspronkelijk uit Damascus. Hij is lid van het Nationaal comité voor het Syrische burgerplatform. Mohammad werkt op het gebied van onderwijs met Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon.
- Renas Sino is medeoprichter en mededirecteur van het Centre for Civil Society and Democracy. Sinds het begin van de Syrische revolutie in 2011 heeft hij deelgenomen aan mobilisatie en vreedzame demonstraties.
- Moderator is Esseline van de Sande. Moderator is Esseline van de Sande. Storyteller, trainer en coach in Nederland en in het Midden-Oosten. Sinds de oorlog in Syrië is Esseline actief betrokken bij humanitaire projecten voor Syrische vluchtelingen. Ze is mede-oprichter van het Grote Midden-Oosten Platform.
Volg hier het Facebook-event