Hague Talks: Waar beginnen mensenrechten? - Humanity House

Agenda

overzicht
Mon
09 Dec
2019

Programma

Hague Talks: Waar beginnen mensenrechten?

Het is meer dan zeventig jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is aangenomen. Toch wordt van een groot deel van de wereldbevolking de rechten nog steeds onder druk gezet.

Ongelijkheid, discriminatie, de schending van de vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid en persvrijheid zijn hier enkele voorbeelden van. Er is nog veel werk aan de winkel om acceptatie en handhaving rondom mensenrechten te realiseren. Soms kunnen lokale acties het verschil maken. Maar, wat voor acties zijn dit dan precies? Hoe kan jij er voor zorgen dat mensenrechten zwaarder gaan wegen in het globale bewustzijn?

Tijdens dit programma, een dag voor de Internationale Mensenrechtendag (10 december), vertellen drie sprekers hoe zij een verschil hebben gemaakt. Laat je inspireren door hun bijzondere verhalen.

Over de sprekers

  • Friday Odeh is directeur van Accountability Lab Nigeria, een mentor voor de WEF Abuja Global Shapers en vrijwilliger bij de UN Youth Association of Nigeria. Hij focust zich op sociaal onrecht en de ontwikkeling van de jeugd- en de overheidssector. Accountability Lab is een innovatieve non-profit organisatie die verantwoordelijke politici en andere leiders in de samenleving ondersteunt door corruptie tegen te gaan en jongeren te betrekken bij het overheidsproces.
  • Nompendulo Mkhatshwa is parlementslid bij de nationale vergadering van het African National Congress. Hiervoor leidde ze, als voorzitter van de studentenvertegenwoordigingsraad bij de Wits Universiteit, de #FeesMustFall beweging. Ze is nog steeds erg betrokken bij het beschermen van de rechten van gemarginaliseerde groepen en bij gender studies. Ook is ze niet-uitvoerend directeur van de Matthew Goniwe School of Leadership and Governance en de oprichter van de Yenza foundation.
  • Asma Khalifa is een Libische activist en onderzoeker die zich sterk maakt voor mensenrechten en vrouwenrechten. Ze is medeoprichter van Tamazight Women movement, een denktank die zich inzet voor de rechten van inheemse vrouwen in Libië en Noord Afrika. In 2016 ontving zij de Luxembough Peace Prize tijden het World Peace Forum in het Europese Parlement in Luxemburg. Momenteel doet ze een PhD aan het German Institute for Global Area Studies waar ze de impact van oorlog op agentschap en intergender relaties onderzoekt.Dit event wordt mede georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO en Humanity House.Reserveren voor dit event is verplicht in verband met een beperkt aantal plaatsen.
Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 19:00
  • 19:30
  • 21:00