Ervaringsreis

Museumbezoek is een ervaringsreis

De meesten van ons kennen rampen en conflicten gelukkig alleen uit de krant of van tv. Situaties die zich ver weg op andere plekken in de wereld afspelen. Humanity House brengt ze in haar museum dichterbij. Via een ervaringsreis van ongeveer drie kwartier zie, hoor en voel je wat het betekent om te moeten overleven in een conflict- of rampgebied.

Ontmoet 8 vluchtelingen van heel dichtbij

Na de ervaringsreis ontmoet je – virtueel – acht mensen, die hun bijzondere verhaal vertellen over hun vlucht uit oorlog of conflict. Luister en kijk naar de verhalen van Yvonne, Bruce, Shaza, Aiham, Ram, Akhrat, Desbele en Lidija en stel hen ook de vragen die je hebt. Wil je daarna zelf in actie komen voor een meer vreedzame wereld? Laat je dan inspireren in ons Do-It-Yourself gedeelte.

Wisselende tentoonstellingen

Naast de vaste collectie kan je in het museum regelmatig wisselende tentoonstellingen bezoeken.

Méér dan een museum

Humanity House is naast museum ook een ontmoetingsplek waar regelmatig  live-interviews, debatten, filmavonden en evenementen plaatsvinden. Zie hiervoor onze agenda.

Ook bieden we scholen verschillende educatieve programma’s waarin we thema’s als noodhulp, oorlog en vluchtelingen invoelbaar en bespreekbaar maken. Voor studenten zijn er masterclasses beschikbaar.

Kinderen vanaf 10 jaar

Door de realistische en indrukwekkende ervaringsreis is het museum geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van 8 tot 10 jaar mogen alleen naar het museum onder begeleiding van een volwassene. De programmering op ons platform is doorgaans alleen geschikt voor volwassenen.

Sabine (15 jaar): “Ik vind mijn spullen ineens veel minder belangrijk dan ik dacht. Het belangrijkste is dat ik bij mijn familie ben.”

Larissa (11 jaar): “Het Humanity House is abnormaal. Zo raar dat wat voor ons niet normaal is, voor anderen wel normaal is.”