Arabische vrouwen in verzet tegen IS - Humanity House

Agenda

overzicht
do
19 mrt
2015

Lunchlezing

Arabische vrouwen in verzet tegen IS

Moedige vrouwen speelden een belangrijke rol tijdens de golf van opstanden in de Arabische Lente. Momenteel verzetten deze vrouwen zich tegen de opkomst van ISIS en hun gewelddadig extremisme. Vrouwenorganisaties werken grensoverschrijdend, bestrijden extremisme en roepen op tot duurzame vrede. Dit alles in een omgeving van toenemende onderdrukking. Steeds vaker worden vrouwen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten geconfronteerd met geweld en discriminatie. Hoe zorgen wij ervoor dat hun krachtige verhalen niet verloren gaan?

Over de spreker

Elisabeth van der Steenhoven zal spreken over activisme in de Arabische Regio en het belang van de deelname van vrouwen in vredes- en overgangsprocessen. Van der Steenhoven is directeur van WO=MEN Dutch Gender Platform, een netwerk van ontwikkelings- en vrouwenrechten organisaties, ondernemers, academici, militairen, activisten, kennisinstellingen en individuen die zich inzetten voor gelijke rechten van mannen en vrouwen wereldwijd.

Extra: bezoek gratis de tentoonstelling Stories of Change
Voorafgaand of na afloop van deze lunchlezing word je van harte uitgenodigd de tijdelijke tentoonstelling Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’ te bezichtigen. Als bezoeker van Bread & Brains #25 mag je deze tentoonstelling gratis bezoeken.

Dit is een onderdeel van dossier

Details

  • Engels
  • 12:00
  • 12:30
  • 13:30

Ook te zien