Kijk terug: Hoe komen vrouwelijke rechters op voor gelijkheid? - Humanity House
30 april 2020

Kijk terug: Hoe komen vrouwelijke rechters op voor gelijkheid?

In het kader van Internationale Vrouwendag richtte Hague Talks zich deze editie op gelijkheid en rechtvaardigheid voor vrouwen.

In het Midden-Oosten hebben vrouwen aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het bereiken van gelijke rechten. Vooruitgang in deze regio gaat gepaard met  tegenslagen. De regionale instabiliteit maakt het krijgen van gelijke rechten tot een grote uitdaging. Daarom zijn er verschillende partijen nodig om gendergelijkheid te waarborgen en deze in de toekomst te verbeteren.

Tijdens dit evenement vertelden deze vrouwen over hoe zij bijdragen aan het versterken van vrouwenrechten. Hoe komen zij op voor gendergelijkheid? Hoe werken zij gezamenlijk naar een rechtvaardigere samenleving? Luister naar dit gesprek waar krachtige boodschappen afgewisseld worden met persoonlijke verhalen. Laat je inspireren!

Over de sprekers

  • Omnia Taher Gadalla is een universitair docent aan de faculteit der rechtsgeleerdheid en sharia aan de Al-Azhar Universiteit in Egypte. Gadalla streeft ernaar het wettelijke verbod op te heffen dat voorkomt dat vrouwen rechter kunnen worden in Egypte.
  • Sewar Alrashdan is één van de weinige vrouwelijke rechters in Jordanië. Sewar streeft ernaar de ondersteuning van vrouwelijke rechters te vergroten en de positie van vrouwen in leidinggevende functies te versterken.
  • Nigar Ahmad Mohammed is één van de eerste vrouwelijke rechters in Iraaks-Koerdistan. In deze positie overwint Nigar vooroordelen en obstakels waarmee vrouwelijke rechters – en vrouwen – dagelijks worden geconfronteerd.
  • Janet Anderson is de moderator van dit evenement. Ze is een ervaren mediaprofessional en manager van Justice Hub, een organisatie die jonge mensen betrekt in discussies over internationaal recht. Janet heeft erg veel ervaring met Hague Talks en we zijn daarom blij dat ze de beslissing heeft genomen hier opnieuw aan deel te nemen.

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: