Schermverhalen: Operationeel Coördinator Dorinda Hovenga - Humanity House
11 mei 2020

Schermverhalen: Operationeel Coördinator Dorinda Hovenga

Wie werken er achter de schermen bij Humanity House? En hoe beleven zij deze vreemde tijd waarin Humanity House gesloten is?

Dorinda Hovenga is Operationeel Coördinator bij Humanity House. Samen met Jari Kösters (Medewerker Planning) is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Zij dragen zorg over alle verhuringen, educatieve programma’s, het gebouwbeheer, de (facilitaire) inkoop en de personeelsbezetting van het museumteam. In de reeks Schermverhalen lees je meer over de personen die achter de schermen werken bij Humanity House.

Lege vergaderzalen, geen bezoekers in ons museum, geen cappuccino’s in ons café, geen rondrennende scholieren, geen leveranciers met bestellingen en geen gesprekken op ons podium. Geen douanegeluiden uit ons museum. Geen namen op de incheckschermen. Gedoofde lichten. Alle verhuringen en schoolprogramma’s hebben we van halverwege maart tot 1 juni moeten cancelen. Wat is het raar als dat ineens allemaal stilligt. Voor ons is de hele manier van werken flink omgeslagen. Waar wij normaal gesproken dagelijks contact hebben met het team en onze gasten is dat nu helaas helemaal anders. We zijn vanuit huis aan het werk en communiceren met iedereen vanachter onze laptop en via de telefoon. Meetings digitaal, afscheidsspeeches van collega’s via Skype, virtuele borrels inclusief pubquiz, webinars… We missen het contact met collega’s en bezoekers in real life. Het makkelijk bij elkaar binnen lopen, even een kop koffie drinken, een biertje na werk in onze binnentuin, een krachtige brainstorm of samen een raadsel oplossen.

Maar ook een leeg pand kent geen verveling: (picknick)tafels worden geverfd, heggen gesnoeid en zalen krijgen een nieuw likje verf. Verder worden er weer stagiairs geworven voor het najaar (gek hoor, sollicitatiegesprekken via Skype), jaarverslagen worden geschreven, nieuwe beleidsstukken in elkaar gezet, processen uitgewerkt en geoptimaliseerd, programma’s online aangeboden en nieuwe aanvragen voor het najaar en voor 2021 worden in behandeling genomen. Alles om er weer helemaal klaar voor te zijn zodra we onze deuren weer van slot mogen halen en ons A4’tje met “gesloten wegens corona” weer van het raam af kan.

Hier droomden we stiekem al een beetje van. Een lichtpuntje gloort aan de horizon. Woensdagavond kwam het goede nieuws dat we onze deuren weer mogen openen per 1 juni. En wat hebben we zin om weer open te gaan na deze weken van huisarrest.

Want we mogen weer! Hier droomden we stiekem al een beetje van. Een lichtpuntje gloort aan de horizon. Woensdagavond kwam het goede nieuws dat we onze deuren weer mogen openen per 1 juni. En wat hebben we zin om weer open te gaan na deze weken van huisarrest. We hebben de levendigheid en ontmoetingen gemist. Momenteel zijn we dan ook druk bezig om de opties in kaart te brengen hoe we open gaan in de 1,5-meter-realiteit, zodat we iedereen weer veilig kunnen verwelkomen: slimme looproutes, ruimere zaalopstellingen, alternatieve catering, online te boeken timeslots voor ons museum, aangepaste signing en communicatie en vooral veel hygiënemaatregelen. Daarnaast is de Museumvereniging bezig met het opstellen van een protocol – welke zal gelden voor alle musea – en die wij uiteraard ook gaan hanteren. Zodra het definitieve protocol bekend is, zullen wij ons plan de campagne hierop aanpassen en in werking stellen. Ook gaan we weer druk aan de slag met mailings rondom onze nieuwe 1,5 meter mogelijkheden. Verder willen we onze zalen en terras zoveel mogelijk gaan inzetten om weer ‘echt’ in gesprek te kunnen met elkaar, om zo iedereen op een veilige manier toch te verbinden met elkaar en met ons (museum).

Ondanks alle maatregelen willen we mensen de mogelijkheid bieden om toch op een veilige manier samen te komen en hun verhalen te delen. Of dat nou is voor een zakelijke vergadering of een schoolprogramma. We kijken ernaar uit om je opnieuw te verwelkomen!

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: