Schrijfmarathon voor mensenrechten - Humanity House
30 november 2017

Schrijfmarathon voor mensenrechten

Op 10 december organiseert Amnesty International een schrijfmarathon: honderdduizenden mensen wereldwijd schrijven brieven voor mensenrechten. Ook bij ons kun je schrijven.

Amnesty International

Op 10 december is de Internationale Dag van de Mensenrechten. Op deze dag organiseert Amnesty International hun jaarlijkse schrijfmarathon; wereldwijd schrijven honderdduizenden mensen brieven voor mensenrechten.

Op honderden plekken in Nederland kun je brieven schrijven. Zo ook bij ons in het Humanity House. We schrijven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen worden te trouwen of vastgezet worden omdat ze voor hun mening uitkomen. Kortom, voor mensenrechten. Vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 166.000 brieven geschreven.

Writer's Block Schrijffestival Den Haag

Op 7 december organiseert de Haagse afdeling van Amnesty het Writer’s Block Festival. Doel van het festival is om zoveel mogelijk brieven te schrijven. Maar er zijn ook muziekoptredens, films en bekende gastschrijvers. Bekijk het hele programma op de website van Amnesty Den Haag of bekijk het blokkenschema hieronder.

Time table Writer's Block Festival - Humanity House

Schrijven in het Humanity House

Voor de schrijfmarathon op zondag 10 december kun je van 12:00 tot 17:00 uur terecht in ons museumcafé (aan de Prinsegracht 8 in Den Haag). Meedoen is gratis en wij zorgen voor de benodigde materialen. Je hoeft je niet aan te melden van tevoren, dus loop gewoon lekker binnen.

Documentaire

In het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten, organiseren we om 15:30 ook een evenement rond de documentaire Hissein Habré, a Chadian Tragedy. In deze film hoor en zie je de verhalen van de slachtoffers van Hissein Habré, de voormalige dictator van Tsjaad. Habré is de eerste Afrikaanse leider die in een Afrikaans land is veroordeeld voor genocide, marteling en misdaden tegen de menselijkheid.

De documentaire wordt geïntroduceerd door Tsjaadkenner Mirjam de Bruijn. Na de film vertelt de voormalige gevangene Clément Abaïfouta over zijn getuigenis en het belang van het proces tegen Habré, voor hem persoonlijk en voor de andere slachtoffers.

Bron: Amnesty International

Ontmoet

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door: