Hbo & Wo - Humanity House
Hbo & Wo
Educatie 2

HOE IS HET OM TE MOETEN VLUCHTEN?

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Op dit moment zijn er wereldwijd 70,8 miljoen mensen op de vlucht. Dat is het hoogste aantal ooit.

In het Humanity House maken we studenten bewust van de impact van humanitaire thema’s. Situaties worden bespreekbaar en invoelbaar gemaakt vanuit het menselijk oogpunt. Een perspectief dat vaak onvoorstelbaar, complex en indringend is. Zo kunnen studenten ervaren wat vrede en veiligheid betekent. 

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende programma’s voor studenten aan rondom humanitaire thema’s zoals vluchtelingen, oorlog en noodhulp. Ze zijn los en in combinatie te boeken. Vul de ervaringsreis bijvoorbeeld aan met de Humanitair Oorlogsrecht presentatie van het Rode Kruis of het college Humanitaire Bezorgdheid over noodhulp en structurele samenwerking van ICCO en Kerk in Actie. Of kies voor de persoonlijke ontmoeting met iemand die gevlucht is. Heb je interesse in de inhoudelijke programma’s die we vaak in de avond (soms ook overdag) aanbieden? Bekijk dan de agenda van Humanity House. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

Details

Aant. studenten:15 - 30 per groep
Dagen:Maandag - vrijdag

Interessant voor studenten

Internationaal Recht
Journalistiek
Rechten
Culturele Antropologie
Sociologie
Conflictstudies
Ontwikkelingsstudies
Politicologie
Internationale Betrekkingen
Europese Studies
Filosofie
Taal- en Cultuurstudies
Geschiedenis
Psychologie
Holocaust and Genocide Studies

HUMANITAIRE ORGANISATIES

Zoek je meer informatie over rampen en conflicten? Organisaties als het Rode KruisUNHCR, Stichting Vluchteling en andere partners van Humanity House hebben uitgebreide informatie en onderzoeksrapporten op hun websites staan.

Overzicht Lesprogramma's:


Bezoekers aan het woord
 • Saskia, leerkracht Basisonderwijs: Ik heb mijn leerlingen vol verwondering zien rondlopen. Door hen zelf dingen te laten ontdekken wordt een onderwerp als noodhulp ineens veel duidelijker.
 • Mevrouw R. van der Geest en mevrouw S.Hessels, Kopklas H/V Edith Steincollege: Onze leerlingen hebben meer inzicht gekregen in de hulpverlening aan mensen in oorlogs-of rampgebieden. Het spel was erg leerzaam en wij, de docenten hebben met trots toegekeken hoe onze leerlingen hun keuzes maakten in de vorm van verdeling van voedsel, medicijnen en bouwmaterialen.
 • Ik wil meer weten

  Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

  * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik heb een vraag, bel me terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.