Kom met je mbo-klas naar het Humanity House!

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. In 2019 waren er 79,5 miljoen mensen door toedoen van conflict of vervolging ontheemd (waarvan 26 miljoen personen vluchteling waren). Dat is het hoogste aantal ooit.

Humanity House helpt wereldburgerschap een plek te geven binnen het mbo. Met onze lesprogramma’s maken we humanitaire thema’s invoelbaar en bespreekbaar. Zo ervaart iedere student wat vrede, veiligheid en wereldburgerschap betekenen.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, noodhulp, vrede en veiligheid. Ze zijn los of in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met iemand die is gevlucht. Een half uur lang vertelt deze persoon zijn of haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of maak gebruik van Vluchteling in Beeld als je niet in staat bent naar Den Haag te komen. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

UPDATE: Vanaf schooljaar 2020-2021 is het Humanity House weer toegankelijk voor schoolklassen, met inachtneming van de preventierichtlijnen van het RIVM.
Lees hier welke maatregelen we treffen voor een veilig bezoek.

Studenten op het mbo, hbo en wo worden momenteel nog verplicht om onderling 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Daarom hanteren we voorlopig voor klassen uit het mbo, hbo en wo een maximum aantal van 16 personen (incl. begeleiders) per groep.

Zie de pagina van het educatieve programma voor verdere details.