Kom met je mbo-klas naar het Humanity House!

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Op dit moment zijn er wereldwijd 70,8 miljoen mensen op de vlucht. Dat is het hoogste aantal ooit.

Humanity House helpt wereldburgerschap een plek te geven binnen het mbo. Met onze lesprogramma’s maken we humanitaire thema’s invoelbaar en bespreekbaar. Zo ervaart iedere student wat vrede, veiligheid en wereldburgerschap betekenen.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, noodhulp, vrede en veiligheid. Ze zijn los of in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met iemand die is gevlucht. Een half uur lang vertelt deze persoon zijn of haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of maak gebruik van Vluchteling in Beeld als je niet in staat bent naar Den Haag te komen. Kom je er niet uit? Vraag het ons!