Mbo - Humanity House
Mbo

Kom met je mbo-klas naar het Humanity House!

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Op dit moment zijn er wereldwijd 70,8 miljoen mensen op de vlucht. Dat is het hoogste aantal ooit.

Humanity House helpt wereldburgerschap een plek te geven binnen het mbo. Met onze lesprogramma’s maken we humanitaire thema’s invoelbaar en bespreekbaar. Zo ervaart iedere student wat vrede, veiligheid en wereldburgerschap betekenen.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, noodhulp, vrede en veiligheid. Ze zijn los of in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met iemand die is gevlucht. Een half uur lang vertelt deze persoon zijn of haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of maak gebruik van Vluchteling in Beeld als je niet in staat bent naar Den Haag te komen. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

DETAILS

Aantal studenten:Max. 30 per groep
Aantal begeleiders:2 vanuit school
Dagen:Maandag - vrijdag

Burgerschapsonderwijs

Voor alle mbo-opleidingen gelden dezelfde wettelijke eisen voor burgerschap, ongeacht de arbeidsmarktsector waarvoor opgeleid wordt, de leerweg of het opleidingsniveau. Deze eisen zijn beschreven in vier dimensies, waarvan Humanity House's educatieve aanbod past binnen de politiek-juridische en de sociaal-maatschappelijke dimensie. Daarnaast wordt er tijdens de programma's aandacht besteed aan het ontwikkelen van kritische denkvaardigheden en het vergroten van kennis over mensenrechten onder studenten.

Overzicht Lesprogramma's:


Hoe overleef jij een oorlog?

Hoe overleef jij een oorlog?

Humanity House biedt een lesbrief aan die gekoppeld is aan het interactieve spel
 I Am Mosul en aan de documentaire Stad van Twee Lentes. In dit programma leren leerlingen wat het woord vluchteling betekent, waarom er vluchtelingen zijn en leren ze over de moeilijke keuzes
 die je als vluchteling moet maken. In dit lesprogramma wordt er aandacht besteed aan de oorlog in Irak, in het bijzonder de situatie in Mosoel, en wordt er stilgestaan bij de wederopbouw van een land na oorlogstijd.

Bezoekers aan het woord
 • Mevrouw R. van der Geest en mevrouw S.Hessels, Kopklas H/V Edith Steincollege: Onze leerlingen hebben meer inzicht gekregen in de hulpverlening aan mensen in oorlogs-of rampgebieden. Het spel was erg leerzaam en wij, de docenten hebben met trots toegekeken hoe onze leerlingen hun keuzes maakten in de vorm van verdeling van voedsel, medicijnen en bouwmaterialen.
 • Sabine (15): Ik vind mijn spullen nu ineens veel minder belangrijk dan ik dacht. Het belangrijkste is dat ik bij mijn familie ben.
 • Ik wil meer weten

  Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

  * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik heb een vraag, bel me terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.