Mbo - Humanity House
Mbo

Kom met je mbo-klas naar het Humanity House!

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. Op dit moment zijn er wereldwijd 70,8 miljoen mensen op de vlucht. Dat is het hoogste aantal ooit.

Humanity House helpt wereldburgerschap een plek te geven binnen het mbo. Met onze lesprogramma’s maken we humanitaire thema’s invoelbaar en bespreekbaar. Zo ervaart iedere student wat vrede, veiligheid en wereldburgerschap betekenen.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, noodhulp, vrede en veiligheid. Ze zijn los of in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met iemand die is gevlucht. Een half uur lang vertelt deze persoon zijn of haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of maak gebruik van Vluchteling in Beeld als je niet in staat bent naar Den Haag te komen. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

DETAILS

Aantal studenten:Max. 30 per groep
Aantal begeleiders:2 vanuit school
Dagen:Maandag - vrijdag

Burgerschapsonderwijs

Voor alle mbo-opleidingen gelden dezelfde wettelijke eisen voor burgerschap, ongeacht de arbeidsmarktsector waarvoor opgeleid wordt, de leerweg of het opleidingsniveau. Deze eisen zijn beschreven in vier dimensies, waarvan Humanity House’s educatieve aanbod past binnen de politiek-juridische en de sociaal-maatschappelijke dimensie. Daarnaast wordt er tijdens de programma’s aandacht besteed aan het ontwikkelen van kritische denkvaardigheden en het vergroten van kennis over mensenrechten onder studenten.

Overzicht Lesprogramma's:


Bezoekers aan het woord
 • Jerry (16): Echt bizar, die verhalen van vluchtelingen. Ik denk dat ik de beelden op televisie voortaan een stuk minder vanzelfsprekend vind.
 • Mevrouw R. van der Geest en mevrouw S.Hessels, Kopklas H/V Edith Steincollege: Onze leerlingen hebben meer inzicht gekregen in de hulpverlening aan mensen in oorlogs-of rampgebieden. Het spel was erg leerzaam en wij, de docenten hebben met trots toegekeken hoe onze leerlingen hun keuzes maakten in de vorm van verdeling van voedsel, medicijnen en bouwmaterialen.
 • Ik wil meer weten

  Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

  * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik heb een vraag, bel me terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.