leerlingen als hulpverleners

Via het nieuws zien we hoe hulporganisaties slachtoffers in ramp- en conflictgebieden van medische hulp, eten en drinken voorzien. Tijdens de Humanity Game zijn de leerlingen zelf de hulpverleners. Ze moeten de moeilijke beslissingen nemen waar hulpverleners in hun werk mee te maken krijgen. Wat zouden zij doen in het geval van een ramp? Het gaat hier om reële dilemma’s: zorg je voor schoon drinkwater of voor medicijnen? In de Humanity Game ervaren de leerlingen dat het bieden van noodhulp niet eenvoudig is.

Wat gaan je leerlingen doen?

De klas wordt verdeeld in drie noodhulpteams, als team moeten ze bepalen welke hulp bij verschillende type rampen het meest dringend is. De leerlingen starten met een basisvoorraad hulpgoederen die ze gaandeweg kunnen aanvullen, maar dan moeten ze wel goed inschatten wat er van belang is bij de volgende noodsituatie. Tijdens de uitleg wordt duidelijk hoe dit ‘in het echt’ gaat.

Het team dat de slimste keuzes maakt wint het spel!

Belevenis en betekenis creëren

Maak het bezoek aan het Humanity House voor je klas compleet door verschillende lesprogramma’s met elkaar te combineren. Zo kun je de Humanity Game bijvoorbeeld combineren met de ervaringsreis.