SimSummit - Humanity House
SimSummit
SimSummit HBO WO
SimSummit HBO WOSimSummit HBO WOSimSummit 11

HOE BRENG JE VREDE TOT STAND?

In 2018 bekleedde Nederland een jaar lang een zetel in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Hier worden beslissingen genomen over de crises en oorlogen in de wereld. Nederland praatte een jaar lang mee in dit centrum van macht. Wat betekent dat concreet en welke invloed had Nederland als relatief klein land in zo’n jaar?

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt het Humanity House SimSummit aan voor studenten in het hoger onderwijs. Een programma van 2,5 uur waarin een vergadering van de VN-Veiligheidsraad wordt nagebootst en er onder leiding van een medewerker van de Taskforce VN-Veiligheidsraad met studenten wordt gereflecteerd op de diplomatieke verhoudingen die van belang zijn op dit internationale podium.

SIMULATIE VN-VEILIGHEIDSRAAD

Een internationale crisis dreigt uit te breken als gevolg van de situatie in Qirabia, een fictief land in Noord-Afrika. De zittende president weigert de recente verkiezingsuitslagen bekend te maken, waardoor er onlusten uitbreken bij de aanhangers van de oppositiepartij. Demonstraties en geweld verspreiden zich over het land, inwoners vluchten en de aanhangers van beide partijen eisen op gewelddadige manier steun voor hun zaak.

Studenten zijn in deze simulatie de vertegenwoordigers van de landen die lid zijn van de Veiligheidsraad. Ze worden bijeengeroepen om een resolutie op te stellen die de vrede in Qirabia moet herstellen.

In gesprek met een ervaringsdeskundige

Tijdens de simulatie wordt er meegekeken door een medewerker van de Taskforce VN-Veiligheidsraad (Ministerie van Buitenlandse Zaken). Deze afdeling coördineert de Nederlandse inbreng in de Veiligheidsraad. Na afloop worden de gebeurtenissen en gemaakte keuzes nabesproken. Hoe is de simulatie te vergelijken met een echte vergadering, welke verhoudingen spelen een belangrijke rol en op welke manier probeert Nederland zich in te zetten voor een wereld van vrede en veiligheid?

Details

Duur:2,5 uur
Prijs:€12,50 per student
Betaling:per factuur
Aant. studenten:15 - 30 per groep

Prijzen zijn inclusief btw.


Reserveren

Interessant voor studenten:

Internationale Betrekkingen
Rechten
Filosofie
Politicologie
Conflictstudies
Development Studies
Disaster Management Studies

Partners

Duik alvast in de wereld van de VN-Veiligheidsraad

NOS op 3: De wereld van de VN

SimSummit VN

De Verenigde Naties zijn overal en altijd wel ergens op de een of andere manier in het nieuws. Van Veiligheidsraad tot UNICEF en van de Wereldgezondheidsorganisatie tot vluchtelingenkamp. De VN heeft vele gezichten en heeft inmiddels een waslijst aan grootse prestaties. NOS op 3 duikt dieper in de wereld van de VN om dit veelkoppige monster een beetje te bevatten. Het filmpje start na een klik op de foto.

De Alternatieve Veiligheidsraard

Logo Alternatieve Veiligheidsraad - Humanity House

Naar aanleiding van de Nederlandse zetel in de Veiligheidsraad organiseert het Humanity House dit jaar samen met het Nationale Theater en Instituut Clingendael een reeks avondprogramma’s waarin internationale politieke en maatschappelijke vraagstukken vanuit verschillende disciplines worden onderzocht.


Lees meer »

De Veiligheidsraad in 4 minuten

VN Veiligheidsraad

Wat kan een klein landje als Nederland inbrengen bij grote onderwerpen zoals Noord-Korea en Iran? Michel Kerres, redacteur geopolitiek van NRC, legt het uit in een korte video.


Lees meer »
  • Ik wil meer weten

    Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

    * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
  • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ik heb een vraag, bel me terug

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.