Ons beeld van de Arabische revoluties wordt gevormd door internationale nieuwsorganisaties. Op ons netvlies staan nog steeds de beelden van demonstranten die veranderingen eisen. Vier jaar na het begin van de Arabische Lente praten de media nauwelijks meer over ‘democratisering’ en ‘verandering’. Is de hoop vervlogen? Is Egypte een militair regime en Libië in chaos? Wat zijn eigenlijk de verhalen achter de headlines op tv en de koppen in de krant?

Met de tijdelijke tentoonstelling Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’ bieden World Press Photo, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Humanity House een intiem en uniek kijkje in het dagelijks leven in vijf Noord-Afrikaanse landen: Algerije, Egypte, Libië, Marokko en Tunesië. Jonge, lokale visuele journalisten werden via het Reporting Change programma opgeleid om hun eigen verhaal te vertellen. Door de verhalen over het dagelijks leven die deze tentoonstelling toont, wordt onze beeldvorming uitgedaagd en krijgen we nieuwe, verrassende inzichten in de Noord-Afrikaanse regio na de ‘Arabische Lente’.

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het Humanity House een educatief programma voor studenten opgezet, waarbij verschillende perspectieven aan bod komen. Wat voor politieke ontwikkelingen staan aan de grondslag van de Arabische Lente? Wat is de rol van Nederland in deze ontwikkelingen? En wat is de stand van zaken vier jaar na dato? Midden-Oosten deskundigen van het Ministerie geven een korte presentatie over deze onderwerpen waarna er voldoende ruimte zal zijn voor een gesprek tussen de studenten en de spreker. De inhoudelijke insteek van het programma kan worden afgestemd kan op de behoefte van de groep.

Studeer je een van de volgende studierichtingen? Dan is de tijdelijke tentoonstelling Stories of Change – Beyond the ‘Arab Spring’ zeker een bezoek waard. Internationaal Recht, Journalistiek, Rechten, Culturele Antropologie, Sociologie, Conflictstudies, Ontwikkelingsstudies, Politicologie, Internationale Betrekkingen, Europese Studies, Filosofie, Geschiedenis, Psychologie, Arabische Taal- en Cultuurstudies, Beeldvorming en Mediastudies.