Basisonderwijs in het Humanity House
Primair onderwijs
Ervaringsreis

MAAK VAN JE LEERLING EEN WERELDBURGER!

In het Humanity House ervaren leerlingen van het primair onderwijs van heel dichtbij dat vrede en veiligheid niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen. Op dit moment zijn er wereldwijd 70,8 miljoen mensen op de vlucht. Dat is het hoogste aantal ooit.

In het Humanity House brengen we elke leerling de basiskennis, vaardigheden en houding bij om een actieve rol te spelen in de eigen leefomgeving en in de samenleving. Leerlingen maken kennis met humanitaire thema’s zoals vluchtelingen en noodhulp. We maken deze complexe thema’s invoelbaar en bespreekbaar in verschillende lesprogramma’s. Humanity House biedt basisschoolleerlingen de handvatten voor wereldburgerschap.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende lesprogramma’s aan rondom de thema’s vluchtelingen, oorlog en noodhulp. Ze zijn los en in combinatie te boeken. Kies er bijvoorbeeld voor om de ervaringsreis aan te vullen met een persoonlijke ontmoeting met iemand die is gevlucht. Een half uur lang vertelt een van hen zijn of haar vluchtverhaal. Speel het interactieve noodhulp-spel de Humanity Game of check het reisschema van de tentoonstelling Kind onder Vuur en boek deze expositie via een lokale afdeling van het Rode Kruis. Ook is het mogelijk een combi-excursie met Filmhuis Den Haag aan te vragen. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

DETAILS

Doelgroep:Groep 7 en 8
Aantal leerlingen:Max. 30 per groep
Aantal begeleiders:2 vanuit school
Dagen:Maandag - vrijdag

Wereldburgerschap

Onze samenleving kent vele culturen, religies, politieke overtuigingen en denkbeelden. Voor kinderen die midden in deze samenleving staan, is het belangrijk om te weten wat er speelt en zich daar een mening over te vormen. Humanity House brengt de actualiteit dichterbij en laat leerlingen met een open blik naar de wereld kijken.

Overzicht Lesprogramma's:


Bezoekers aan het woord
 • Sabine (15): Ik vind mijn spullen nu ineens veel minder belangrijk dan ik dacht. Het belangrijkste is dat ik bij mijn familie ben.
 • Docent ID College: Het effect dat jullie beogen te bereiken, dat mensen zich enigszins kunnen inleven
  in vluchtelingen, is zeker overgekomen bij mijn leerlingen.
 • Ik wil meer weten

  Voor mogelijkheden en prijsopgaven kunt u, geheel vrijblijvend, contact met ons opnemen.

  * verplichte velden, maar hoe meer wij weten, des te beter kunnen wij u van dienst zijn.
 • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Ik heb een vraag, bel me terug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.