Hoe is het om te moeten vluchten?

Vrede en veiligheid zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. Rampen en conflicten beïnvloeden de levens van tientallen miljoenen mensen in de wereld. In 2019 waren er 79,5 miljoen mensen door toedoen van conflict of vervolging ontheemd (waarvan 26 miljoen personen vluchteling waren). Dat is het hoogste aantal ooit.

In het Humanity House maken we studenten bewust van de impact van humanitaire thema’s. Situaties worden bespreekbaar en invoelbaar gemaakt vanuit het menselijk oogpunt. Een perspectief dat vaak onvoorstelbaar, complex en indringend is. Zo kunnen studenten ervaren wat vrede en veiligheid betekent.

Plan je bezoek

Humanity House biedt verschillende programma’s voor studenten aan rondom humanitaire thema’s zoals vluchtelingen, oorlog en noodhulp. Ze zijn los en in combinatie te boeken. Vul de ervaringsreis bijvoorbeeld aan met de Humanitair Oorlogsrecht presentatie van het Rode Kruis of het college Humanitaire Bezorgdheid over noodhulp en structurele samenwerking van ICCO en Kerk in Actie. Of kies voor de persoonlijke ontmoeting met iemand die gevlucht is. Heb je interesse in de inhoudelijke programma’s die we vaak in de avond (soms ook overdag) aanbieden? Bekijk dan de agenda van Humanity House. Kom je er niet uit? Vraag het ons!

UPDATE: Vanaf schooljaar 2020-2021 is het Humanity House weer toegankelijk voor schoolklassen, met inachtneming van de preventierichtlijnen van het RIVM.
Lees hier welke maatregelen we treffen voor een veilig bezoek.

Studenten op het mbo, hbo en wo worden momenteel nog verplicht om onderling 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Daarom hanteren we voorlopig voor klassen uit het mbo, hbo en wo een maximum aantal van 16 personen (incl. begeleiders) per groep.

Zie de pagina van het educatieve programma voor verdere details.