Tijd voor Tapijten - Humanity House

Tentoonstelling

overzicht
31.10.17 t/m 26.11.17

Tijd voor Tapijten

In de tentoonstelling ‘Tijd voor Tapijten’ zie je tapijten die zijn ontworpen door kunstenaars met een migratieachtergrond. De ontwerpen zijn gebaseerd op verhalen van families uit diverse asielzoekerscentra. Deze families hebben zelf ook meegewerkt aan het maken van de tapijten.

Tijd voor Tapijten is een kunstproject gericht op het delen van kennis omtrent oude ambachten, tradities en familieverhalen. Het project is ontstaan vanuit het idee ‘tapijten maken van een huis een thuis’. Ze dempen het geluid, halen de kou van de vloer en zorgen voor geborgenheid. In het nomadische bestaan van bewoners van asielzoekerscentra heeft De Vrolijkheid met Tijd voor Tapijten een symbolisch beeld van die huiselijkheid gecreëerd. Verhalen staan centraal in dit project. Verhalen van het gewone familieleven, van voor de oorlog of vlucht.

Foto: Petra Katanic

Openingstijden

  • gesloten
  • gesloten

Over de organisatie

Stichting de Vrolijkheid (voluit Nationale Stichting ter Bevordering van Vrolijkheid) is een netwerk van professionele kunstenaars, theatermakers en musici. Zij organiseren creatieve activiteiten met, door en voor kinderen en jongeren in dertig asielzoekerscentra in Nederland. Dans, theater, muziek en beeldende kunst zijn middelen om hun verhaal vorm te geven en zich te uiten. Om zelfvertrouwen en talent te ontwikkelen. Om een ervaring op te doen die een leven lang van toegevoegde waarde is. Om even onbekommerd jong te kunnen zijn op een plek waar weinig ruimte is voor zorgeloosheid.